Επισκευή περιορισμένων επιφανειών στοιχείων σκυροδέματος κατόπιν αποκόλλησης  και αποκάλυψης οπλισμού. (+ περιποίηση σιδηρού οπλισμού)  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

2418

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Επισκευή περιορισμένων επιφανειών στοιχείων σκυροδέματος κατόπιν αποκόλλησης και αποκάλυψης οπλισμού. (+ περιποίηση σιδηρού οπλισμού)


Οι σεισμικές δυνάμεις που ασκούνται στο φέροντα οργανισμό ενός κτιρίου είναι δυνατόν, μεταξύ άλλων, να προκαλέσουν αποκολλήσεις μικρής κλίμακας από στοιχεία σκυροδέματος, όπως κολόνες, δοκάρια, πλάκες, τοιχία κ.ά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η αποκόλληση έχει προχωρήσει σε βάθος ώστε να έχει αποκαλυφθεί μέρος του σιδηρού οπλισμού του σκυροδετημένου στοιχείου. Αφού η ζημιά ελεγχθεί και εξετασθεί από μηχανικό, ο οποίος θα δώσει και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την αποκατάστασή της, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο της επισκευής.Αν η αποκόλληση έχει προχωρήσει σε βάθος και έχει αποκαλυφθεί μέρος του σιδηρού οπλισμού, τότε, ως πρώτη μας κίνηση, αφού βέβαια απομακρύνουμε από την περιοχή πιθανά σαθρά σημεία, είναι η φροντίδα και η περιποίηση του οπλισμού.

Με συρματόβουρτσα ή ηλεκτρικό σβουράκι απομακρύνουμε επιμελώς τη σκουριά που πιθανόν έχει σχηματισθεί στις ράβδους του οπλισμού. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε με πινέλο σε όλη την επιφάνεια του σιδηρού οπλισμού καθώς και γύρω από αυτή, αναστολέα διάβρωσης (RUST FREE POWDER). Αφού στεγνώσει, συνεχίζουμε επισκευάζοντας και επιπεδώνοντας την επιφάνεια με το κατάλληλο ενισχυμένο τσιμεντοειδές επισκευαστικό σκυροδέματος {D-55  ή DUROFIX  ή DS-240 }. 

σκυρόδεμα επιφανειών

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.