Τι επιτυγχάνουμε με την (εξωτερική) θερμομόνωση; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

129

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σε ένα κτίριο (κατοικία ή επαγγελματικό χώρο), η θερμομόνωση αποτελεί βασικό  χαρακτηριστικό της κατασκευής (με δημιουργία σε αρχικό στάδιο ή με επέμβαση σε μελλοντικό χρόνο), που σκοπό έχει να επιτύχει αυτό που θα ονομάζαμε ‘θερμική άνεση’, ο βαθμός  της οποίας καθορίζει την ευχάριστη εμπειρία και απόλαυση παραμονής μας στο χώρο της κατοικίας.

Η σωστά μελετημένη και εφαρμοσμένη θερμομόνωση ενός κτιρίου επιτυγχάνει:

  • Τον έλεγχο της θερμοκρασίας των εσωτερικών επιφανειών που επηρεάζουν την άνεση αυτών που βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους μιας κατοικίας και την αποτροπή συμπύκνωσης της εσωτερικής υγρασίας του χώρου στους τοίχους και στα ταβάνια.
  • Την ελάττωση σπατάλης ενέργειας για την διατήρηση των επιθυμητών συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας του εσωτερικού χώρου, που προκύπτει από την ροή της θερμότητας δια μέσου της τοιχοποιίας, καθορίζοντας έτσι τις απαιτήσεις για θέρμανση και ψύξη του χώρου.  
  • Τη δομική ενίσχυση μιας τοιχοποιίας, δαπέδου, ταράτσας, ή υπογείου και την προστασία τους από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος που διαφορετικά θα έρχονταν σε άμεση επαφή με τα προαναφερθέντα δομικά στοιχεία.
  • Το φινίρισμα μιας τελικής επιφάνειας
  • Την αποφυγή ή μείωση της πιθανότητας πρόκλησης ζημιάς της κατασκευής από έκθεση της σε φωτιά ή σε συνθήκες υψηλού παγετού.
  • Την ελάττωση του θορύβου και των δονήσεων που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

 Εν γένει, με την εφαρμογή θερμομόνωσης επιτυγχάνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στο οποίο αυτή εφαρμόζεται, αποκομίζουμε τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε παραπάνω και προσθέτουμε αξία στο ακίνητό μας.