Εφαρμογή βερνικιού σε οριζόντια ξύλινη επιφάνεια. Πινέλο ή ρολό; Ή τι άλλο;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

6746

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αν προγραμματίζετε να περάσετε με βερνίκι μια επιφάνεια (παλαιό ή νέο ξύλινο δάπεδο) για πρώτη φορά τότε καλό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά. Γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου εφαρμογής θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη λύση σε σχέση με το μέγεθος και το σχήμα της επιφάνειας που πρόκειται να φροντίσετε.

Τόσο η χρήση ρολού όσο και η χρήση πινέλου είναι εξίσου αποτελεσματικές για την εφαρμογή βερνικιού στην επιφάνειά σας. Μερικές συμβουλές, ωστόσο, ίσως σας φανούν χρήσιμες κατά την εφαρμογή του βερνικιού.

Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή του βερνικιού καθαρίστε επιμελώς και προετοιμάστε την επιφάνεια για να δεχθεί το βερνίκι. Φροντίστε ώστε η επιφάνεια να είναι στεγνή. Εφαρμόστε ως πρώτη στρώση διάφανο προστατευτικό εμποτισμού ξύλου σε απόχρωση ξύλου της επιλογής σας, το οποίο ακολουθεί τα νερά του ξύλου και δεν δημιουργεί βενιές και ματίσεις. Το πιο σημαντικό θέμα που αφορά την εφαρμογή βερνικιού σε μια επιφάνεια είναι να επιτύχουμε μια ομαλή σωστά επιπεδωμένη εφαρμογή του προϊόντος. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο καθώς κάθε διαφορετικότητα στην εφαρμογή του βερνικιού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ελαφρύτερη ή πιο σκούρα απόχρωση του βερνικιού.

Όταν εφαρμόζουμε το βερνίκι με ρολό οι μεγάλες επιφάνειες φαίνονται τέλειες. Το πρόβλημα μπορεί να αφορά τον τρόπο που οι άκρες του ρολού ακουμπούν την επιφάνεια δημιουργώντας σε αυτή ραβδώσεις. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό των περιοχών της επιφάνειας κοντά στις γωνίες της. Αν χρησιμοποιείτε ρολό για την εφαρμογή του βερνικιού, στις γωνίες ίσως χρειασθεί να χρησιμοποιήστε πινέλο και η διαφορά μεταξύ των δύο τρόπων εφαρμογής είναι πιθανόν να δημιουργήσει άσχημα ‘μπαλώματα’. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιούμε ρολό, το βερνίκι μπορεί να συγκεντρώνεται στις άκρες του και να στάζει στην επιφάνεια.

Πολλοί έμπειροι επαγγελματίες που εφαρμόζουν βερνίκια και βερνικοχρώματα προτιμούν τη χρήση πινέλου για την εφαρμογή τους, σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής. Αυτή η επιλογή ίσως είναι πιο χρονοβόρα αλλά το απαλότερο και πιο επίπεδο αποτέλεσμα τη δικαιώνει ως επιλογή. Όταν χρησιμοποιούμε πινέλο, θα πρέπει να το κάνουμε με απαλές σταθερές κινήσεις για να αποφύγουμε συγκέντρωσή του σε γωνίες και σχισμές της επιφάνειας που αποδεικνύονται ως δύσκολα σημεία εφαρμογής του βερνικιού. Σχεδιάστε με προσοχή τη μέθοδο κάλυψης της επιφάνειας με βερνίκι ώστε να μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα και να εξέλθετε από αυτή μετά το πέρας της εφαρμογής.

Για όσους από εσάς θεωρείτε ότι η εφαρμογή βερνικιού – ιδιαίτερα σε μια μεγάλου εμβαδού επιφάνεια – είναι μια δύσκολη ενασχόληση, υπάρχει και άλλη μέθοδος εφαρμογής του βερνικιού, με ψεκασμό, ο οποίος αν γίνει σωστά αποδίδει ομοιόμορφο γενικά και καλό αποτέλεσμα εφαρμογής. Ένα από τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι κατά την εφαρμογή της, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει πλήρης άπνοια ένα μέρος του βερνικιού μπορεί να καταλήξει εκτός της επιφάνειας εφαρμογής σε παρακείμενους χώρους ή αντικείμενα.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.