Είμαι αλλεργικός στα χημικά (των απορρυπαντικών και όχι μόνο). Τι λύσεις υπάρχουν που … δεν τα περιέχουν;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

114

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 3.5/5
Βαθμολογία: 
4
Average: 3.5 (2 votes)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η χρήση καθαριστικών ή άλλων προϊόντων που περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις χημικών ουσιών αλλά και η χρήση καθαριστικών με βάση το χλώριο (που η οσμή του συνήθως καλύπτεται με προσθήκη αρώματος), βρίσκεται στην καθημερινότητα πολλών από εμάς, ωστόσο σε αρκετούς, η χρήση αυτή αποτελεί γενεσιουργό αιτία ποικίλων αντιδράσεων αλλεργικής μορφής και άλλων προβλημάτων υγείας μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης. Η επιβάρυνση τόσο του αναπνευστικού όσο και διάφορες δερματοπάθειες προσβάλουν ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών τέτοιας σύστασης καθαριστικών. Σε κάθε περίπτωση, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, καλό είναι να αποφεύγουμε τη συχνή, τουλάχιστον, χρήση αυτού του τύπου των καθαριστικών.

Για να το πράξουμε αυτό, έχοντας την ανάγκη του καθαρισμού και τη διατήρηση της σωστής υγιεινής των χώρων μας, θα πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα καθαρισμού και υγιεινής.


ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Μάλιστα δε αφορούν πλήρεις σειρές προϊόντων φιλικών προς το χρήστη και το περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπώμενων, τα οποία δεν περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους αλλεργιογόνες ουσίες, αμμωνία, χλώριο φωσφορικά άλατα και πετρελαϊκά παράγωγα. Δεν προκαλούν ερεθισμό σε επαφή με το δέρμα, ούτε δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα σε περίπτωση εισπνοής τους.

Η χρήση τους μπορεί να είναι γενική (απαλά οικιακά καθαριστικά) και μπορεί να γίνεται έως και πολύ εξειδικευμένη (π.χ. καθαριστικά για απομάκρυνση επίμονων λεκέδων σε επιφάνειες από, μάρμαρο, γρανίτη, ξύλο, ύφασμα, βαμμένες επιφάνειες, κ.ά. ή καθαριστικά μονάδων Air-condition, κ.ά.)