Μπορώ να τοποθετήσω μια νέα επένδυση πάνω στην παλιά επένδυση της ταράτσας μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

230

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Γενικά μιλώντας και αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος καλό θα είναι να αφαιρέσουμε την παλαιά επένδυση πριν προχωρήσουμε στην τοποθέτηση νέας. Κατά τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε την αποφυγή παραμονής -πιθανής - εγκλωβισμένης υγρασίας στα υποστρώματα της παλαιάς επένδυσης και επίσης δεν θα ‘φορτώσουμε’ το κτίριο με επιπλέον βάρος, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Αν παρόλα αυτά επιθυμούμε να τοποθετήσουμε τη νέα επένδυση πάνω στην παλαιά, θα πρέπει κατά πρώτο λόγο να συμβουλευτούμε μηχανικό σχετικά με το αν είναι ασφαλές (σε σχέση με τη στατικότητα του κτιρίου) να προχωρήσουμε στην εφαρμογή. Κατόπιν θα πρέπει να εξετάσουμε την παλαιά επένδυση, όπως θα εξετάζαμε και κάθε υπόστρωμα, ώστε να είναι σταθερή, χωρίς σαθρά σημεία, καθαρή από σκόνες, λάδια ή οποιασδήποτε μορφής ρύπους. Υπό την προϋπόθεση ότι ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, εφαρμόζουμε πάνω στην παλαιά επένδυση ειδικό (χαλαζιακό) αστάρι το οποίο θα δώσει στην επιφάνεια την απαραίτητη πρόσφυση για να ακολουθήσει είτε η τοποθέτηση τσιμεντοκονίας (αν υπάρχει σχετική απαίτηση) και στεγανωτικού, είτε μόνο του στεγανωτικού. Εναλλακτικά μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε χαλαζιακό αστάρι, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ελαστομερές ή τσιμεντοειδές στεγανωτικό το οποίο έχει ιδιότητες πρόσφυσης σε λεία επιφάνεια, όπως είναι παραδείγματος χάριν μια παλαιά επένδυση από κεραμικά πλακίδια.

Μετά την τοποθέτηση του στεγανωτικού προχωρούμε κανονικά στην συγκόλληση, αρμολόγηση, δημιουργία αρμών διαστολής και αδιαβροχοποίηση της νέας επένδυσης.  

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αρμοί της νέας επένδυσης δεν πρέπει να συμπίπτουν με τους αρμούς της παλαιάς επένδυσης! Ιδανικά θα πρέπει να τοποθετούνται σταυρωτά αν και όπου αυτό είναι εφικτό.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.