Αναπνέουν τα χρώματα; Γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αντοχή της βαφής αλλά και την προστασία της τοιχοποιίας; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

269

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ο υμένας (φιλμ) του χρώματος που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της βαφής επιτρέπει την διείσδυση αέρα, που, σε κάθε περίπτωση, μεταφέρει μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό υδρατμών ενώ παράλληλα αποτρέπει τη διείσδυση νερού (λειτουργώντας υδαταπωθητικά).

Συνήθως την αποκαλούμε ‘διαπνοή’ και είναι συνώνυμη της ‘υδρατμοπερατότητας’. Είναι δε από τις πλέον σημαντικές ιδιότητες ενός χρώματος καθώς επηρεάζει όχι μόνο την διάρκεια της βαφής στο χρόνο αλλά, το κυριότερο, την καλή ‘υγεία’ της τοιχοποιίας. Συμβάλλει, επίσης, στη μη εμφάνιση συμπυκνώσεων υδρατμών στη μάζα καθώς και στις εσωτερικές πλευρές της τοιχοποιίας και εξ αυτού, στην αποφυγή δημιουργίας μούχλας και μελανών στιγμάτων αλλά και στην διατήρηση, σε άριστο επίπεδο, των μηχανικών αντοχών των υλικών (στρωμάτων) που την απαρτίζουν, οι οποίες (μηχανικές αντοχές) θα είχαν υποβαθμιστεί από την απορρόφηση υγρασίας (εξαιτίας συμπυκνώσεων) σε αυτά.   

Τα διάφορα χρώματα που θα βρείτε διαθέσιμα στην αγορά, στην περιγραφή των ιδιοτήτων τους συμπεριλαμβάνουν και αυτή της σωστής διαπνοής – υδρατμοπερατότητας, ιδιότητα που διαφέρει στο βαθμό από χρώμα σε χρώμα. Πάντως, κατά τεκμήριο, τα ακρυλικά και ελαστομερή χρώματα παρουσιάζουν μικρότερη διαπνοή από ότι τα πλαστικά χρώματα.

Στην αγορά θα βρείτε μια νέα, καινοτόμα κατηγορία χρωμάτων υψηλής καλυπτικότητας σε μορφή πούδρας, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλή διαπνοή, εφάμιλλη μόνο με αντίστοιχη των πολύ ακριβών χρωμάτων υδρύαλου, τα οποία βρίσκουν πληθώρα εφαρμογών τόσο σε εξωτερικές όσο και σε εσωτερικές επιφάνειες. Εφαρμόζονται χωρίς τη χρήση ασταριού (το αστάρωμα της επιφάνειας προς βαφή μειώνει τη διαπνοή της επιφάνειας) και αποτελούν ιδανική λύση, ειδικότερα σε επιφάνειες στις οποίες η σωστή διαπνοή είναι απολύτως ζητούμενη, όπως σε τελικές επιφάνειες εξωτερικών θερμομονώσεων κτιρίων και κατοικιών, σε ταβάνια εσωτερικών χώρων καθώς και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.