Βάφεται ο σοβάς (στη μάζα του) και αν ναι σε τι εξυπηρετεί αυτό;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

163

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ναι, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για λευκό τσιμεντοκονίαμα ή ασβεστοκονίαμα. Η ποιότητα του κονιάματος και η αναλογία ανάμειξης των συστατικών του (τσιμέντο, ρητίνες, ενισχυτικά πρόσθετα, κ.ά.) θα πρέπει να είναι σταθερή ώστε κατά το χρωματισμό του σοβά να επιτυγχάνεται ομοιογενής πάστα, η οποία θα αποδώσει σταθερότητα στο χρώμα κατά την εφαρμογή της στην τοιχοποιία. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε τυποποιημένους έγχρωμους βιομηχανικούς σοβάδες (DS-74 & DS-75), ειδικά σχεδιασμένους για να συνεργάζονται με συγκεκριμένες χρωστικές (Durocolor Powder-P) και να αποδίδουν τέλειο αποτέλεσμα χρωματισμού, στη βάση χρωματολογίου.

Το υπόστρωμα της εφαρμογής του έγχρωμου σοβά θα πρέπει να ασταρώνεται με ειδικό αστάρι προετοιμασίας έγχρωμων σοβάδων, ώστε να μηδενίζεται πρακτικά η πιθανότητα απότομης αφυδάτωσης του φρέσκου σοβά (ιδίως αν η εφαρμογή γίνεται τους θερμούς μήνες του χρόνου), οι αποχρωματισμοί αλλά και η εμφάνιση αποχρωματισμών και  ‘πεταλίδων’ (άλατα του σοβά που ανεβαίνουν στην επιφάνεια). 

Η τελική επιφάνεια του έγχρωμου σοβά είναι δυνατόν να αδιαβροχοποιηθεί άψογα με τη χρήση σιλικονούχου υδαταπωθητικού αδιαβροχοποιητικού.

Η εφαρμογή έγχρωμου σοβά δεν διαφέρει σε σχέση με την εφαρμογή λευκού τυποποιημένου ή μη τελικού επιχρίσματος (μαρμαροσοβά), ενώ παρουσιάζει σειρά πλεονεκτημάτων:

  • Προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας μεγάλου αριθμού (βάσει χρωματολογίου) ανεξίτηλων αποχρώσεων.
  • Δεν παρατηρείται ξεφλούδισμα ή απολέπιση όπως πιθανώς να συμβεί σε βαφή με κοινά ακρυλικά χρώματα.  
  • Η τοιχοποιία αναπνέει σωστά (είναι διαπνέουσα και υδρατμοπερατή).
  • Αν η τελική επιφάνεια ‘τραυματισθεί’ τότε η βλάβη δεν είναι άμεσα ορατή καθώς ο σοβάς είναι χρωματισμένος σε όλο το πάχος του.
  • Αν θελήσουμε να βάψουμε την τελική επιφάνεια μετά το πέρας της εφαρμογής του έγχρωμου σοβά ή και αργότερα σε χρώμα παρόμοιο με αυτό του σοβά τότε χρειαζόμαστε λιγότερα ‘χέρια’ βαφής της επιφάνειας. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.