Τι επιλογές χρωματισμών και αποχρώσεων υπάρχουν στη διάθεσή μου αν αποφασίσω να τους χρησιμοποιήσω κατά τη διαδικασία περιποίησης και φροντίδας των ξύλινων επιφανειών/αντικειμένων μου;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

103

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η περιποίηση και φροντίδα των ξύλινων επιφανειών και αντικειμένων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το χρωματισμό τους ανάλογα με την αισθητική και το γούστο το οποίο καλούνται να υπηρετήσουν.

Το τελικό αποτέλεσμα του χρωματισμού μιας ξύλινης επιφάνειας μπορεί να είναι διαφανές που αναδεικνύει τα νερά του ξύλου (σε γυαλιστερό, σατινέ, ή ματ φινίρισμα), ημιδιαφανές χωρίς χρώμα ή σε επιλεγμένες αποχρώσεις του ξύλου (πεύκο, δρυς, μαόνι, καρυδιά, κτλ.) ή αδιαφανές σε χρωματικές επιλογές χωρίς κάποιο συγκεκριμένο περιορισμό. Η ερώτηση που προκύπτει άμεσα είναι, γιατί να βάψω τη ξύλινη επιφάνεια; Υπάρχει λόγος; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! 
Υπάρχουν λόγοι και μάλιστα σοβαροί:

Κάντε τη ξύλινη επιφάνεια σας αδιάβροχη!

Ειδικά αν αυτή βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Είναι αναπόφευκτο ότι κατά τη διάρκεια της ζωής της, η ξύλινη επιφάνεια – ακόμη και αν είναι τοποθετημένη σε εσωτερικό χώρο - θα έρθει σε επαφή με νερό, επαφή που προκαλεί πολλά προβλήματα στο ξύλο. Η δημιουργία ενός αδιάβροχου υμένα στην επιφάνεια του ξύλου το προστατεύει και το κάνει απρόσβλητο από το νερό και την υγρασία. 

Προστατέψτε τη ξύλινη επιφάνεια από σήψη!

Το ξύλο ως υλικό είναι πολύ ευαίσθητο σε σήψη (σάπισμα). Από τη στιγμή που το ξύλο σαπίσει, αχρηστεύεται τελείως. Το σάπιο ξύλο μπορεί να είναι έως και επικίνδυνο αν αυτό αποτελεί μέρος του φέροντος οργανισμού (σκελετού) μιας κατασκευής. Αν το ξύλο έχει σαπίσει το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αντικαταστήσετε. Γι' αυτό καλό είναι να λειτουργείτε προληπτικά χρωματίζοντας τη ξύλινη επιφάνεια και προστατεύοντάς την αποτελεσματικά από την σήψη.

Εμποδίστε (μπλοκάρετε) το ηλιακό φώς!

Η συνεχής έκθεση μιας ξύλινης επιφάνειας στο ηλιακό φως, για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι δυνατόν να ξηράνει υπερβολικά και να κάνει ζημιά στο ξύλο. Ισχύει πολύ περισσότερο για ξύλινες επιφάνειες και αντικείμενα τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους. Ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε το ξύλο από τον ήλιο είναι να το χρωματίσετε με κάποιο βερνίκι ή με κάποιο χρώμα. Αυτό θα βοηθήσει επιπλέον το ξύλο να διατηρήσει το φυσικό του χρωματισμό.

Χρωματίστε στο χρωματισμό της επιλογής σας.

Μπορείτε να χρωματίσετε το ξύλο με χρώματα της επιλογής σας έτσι ώστε να εντάσσονται με επιτυχία στην αισθητική σύνθεση του χώρου σας και να αποδίδουν το γούστο και την προτίμησή σας. Μπορείτε να δώσετε στο ξύλο σας ακόμη και μη φυσικές αποχρώσεις ενώ διατηρείτε την εικόνα και τα νερά του ξύλου. Η επιλογή σας δεν περιορίζεται μόνο στο χρώμα αλλά και στην τελική εικόνα και υφή της επιφάνειας ανάλογα με το είδος του χρώματος (υλικού) που χρησιμοποιείτε. Βεβαίως, έχετε πάντα την επιλογή των διαφανών ή έγχρωμων βερνικιών βάσεως νερού ή διαλύτου, με απόδοση γυαλιστερής, σατινέ ή ματ τελικής επιφάνειας. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.