Τι συμβαίνει στα σημεία επαφής των ξύλινων επιφανειών με άλλες οικοδομικές επιφάνειες (π.χ. στην περίπτωση ενός ξύλινου κασσώματος).  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

94

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η δημιουργία των οικοδομικών στοιχείων και επιφανειών μιας οικοδομής πολλές φορές περιλαμβάνει την επαφή διαφορετικών υλικών μεταξύ τους όπως τούβλο με σκυρόδεμα ή σοβά, σοβάς με ξύλο ή μέταλλο, κ.ά.

Η συνάντηση και επαφή διαφορετικών υλικών μεταξύ τους δημιουργεί ενδιάμεσο αρμό ο οποίος, τόσο για λειτουργικούς λόγους (π.χ. αποκλεισμός διείσδυσης υγρασίας) αλλά και για αισθητικούς θα πρέπει να σφραγισθεί με κατάλληλο σφραγιστικό. Τα διαφορετικά υλικά έχουν διαφορετική θερμοχωρητικότητα. Εξ αυτού συστέλλονται και διαστέλλονται με διαφορετικό ρυθμό. Το σφραγιστικό υλικό που θα πληρώσει (γεμίσει) τον μεταξύ τους αρμό, αλλά και η διαδικασία εφαρμογής του θα πρέπει να δημιουργούν συνθήκες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις συστολοδιαστολές των υλικών χωρίς να προκαλούνται ρηγματώσεις και αποκολλήσεις, διατηρώντας την εφαρμογή σε άριστη κατάσταση για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η σφράγιση των ξύλινων κασωμάτων γίνεται με πολυουρεθανικά (PU), ακρυλικά πολυμερή (DS-Polymer), αλλά και τσιμεντοειδή (Flex Powder) υλικά τα οποία, κατά περίπτωση, αποδίδουν την απαιτούμενη ποιότητα ελαστικής σφράγισης και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του αρμού μεταξύ ξύλου και σοβά, πορομπετόν, τούβλου ή σκυροδέματος.  

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.