Εικόνα Choqman
Φόρουμ: 

Καλησπέρα σας! Πριν από κανένα χρόνο νοικιάσαμε ένα σπίτι. Πριν από περίπου 6 μήνες ξεκίνησε να εμφανίζεται υγρασία στο ταβάνι του μπάνιου. Η πρώτη σκέψη ήταν διαρροή στον θερμοσίφωνα που βρίσκεται στο πατάρι από πάνω. Ανοίγοντας το πατάρι κατάλαβα ότι όντως υπάρχει υγρασία αλλά αδειάζοντάς το συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε καμία διαρροή στον θερμοσίφωνα και ότι το πάτωμα του παταριού ήταν στεγνό (ακόμα και κάτω από τον θερμοσίφωνα). Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι η υγρασία μπορεί να προκαλείται από εμάς, λόγω υδρατμών. Πριν από ένα μήνα εμφανίστηκε υγρασία και στον τοίχο του διαδρόμου πάνω από το μπάνιο έξω από το πατάρι. Πάλι άδειασμα του παταριού και έλεγχος και πάλι το έδαφος στεγνό (Ενώ το πατάρι μύριζε έντονα υγρασία πλέον). Αντίθετα ο τοίχος που συνόρευε με τον φωταγωγό και τον διάδρομο ήταν νωπός. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η υγρασία προέρχεται από τον φωταγωγό και το νερό της βροχής. Κάπου βρίσκει "είσοδο" και μπαίνει μέσα στον τοίχο και βγαίνει στο ταβάνι του μπάνιο και στους τοίχους του παταριού και του διαδρόμου (Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχει διαρροή στο μπάνιο του διαμερίσματος στον από πάνω όροφο) Πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα? Πως μπορώ να μονώσω τον φωταγωγό για να αποτρέψω την είσοδο του νερού στον τοίχο?

(Στην φωτογραφία σας δείχνω τα μέρη της υγρασίας και τις θέσεις του θερμοσίφωνα και του παταριού. Ο φωταγωγός είναι μέχρι 10εκ. δεξιά από το παράθυρο στην πάνω φωτογραφία. Η υγρασία στο διάδρομο επεκτείνεται και πέρα του τοίχου του παταριού αλλά μέσα την κουζίνα δεν εχει εμφανιστεί υγρασία πουθενά.)

Εικόνα yparxeilysi

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη στη σελίδα αυτή και για τη στήριξη που δείχνετε στη νέα προσπάθεια ενημέρωσης από τη DuroStick για τα καθημερινά προβλήματα της κατοικίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αποκλείουμε κάθε υδραυλικό πρόβλημα. Από τη περιγραφή που μου δίνετε, τείνω να αποκλείσω και τη περίπτωση της εισόδου νερού και της ζημιάς από υγρασία.

Θεωρώ ότι έχουμε μια περίπτωση συμπυκνώσεων που οφείλεται στη πλημμελή ή ανύπαρκη θερμομόνωση της κατοικίας (ή έστω στο σημείο που αναφέρεστε). Το φαινόμενο αυτό ενισχύεται από τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα υγρασίας που παρατηρήθηκαν το περασμένο χειμώνα. Παρόμοια ζητήματα υπάρχουν τα τελευταία 2-3 χρόνια με κορύφωση τον χειμώνα που μας πέρασε. Αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω από το μεγάλο πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων που αντιμετωπίζουμε στη Τεχνική Υποστήριξη.

Να διευκρινήσω επίσης ότι η υγρασία, όταν σχηματίζεται από τη διέλευση νερού από έξω προς τα μέσα, καταστρέφει σχεδόν πάντα τα ενδιάμεσα στρώματα και στο εσωτερικό του κτιρίου εμφανίζεται με τη μορφή "πάχνης" ή "μπαμπακάκι" και παράλληλα φουσκώνει χρώμα και στόκο... 

Αντιθέτως όταν έχω σχηματισμό σταγόνας σε καθ' όλα υγειή επιφάνεια δομικού στοιχείου βλέπω το αποτέλεσμα της υγροποίησης των υδρατμών από την αναπνοή μας, τις δραστηριότητές μας, το μαγείρεμα κλπ... Οπως ακριβώς συμβαίνει με το θάμπωμα στο τζάμι του αυτοκινήτου. 

Οσο για την εμφάνιση μούχλας, αυτό είναι το πλέον φυσικό επόμενο, αφού ο μυκητας που βρίσκεται στον αέρα, βρίσκει ευνοϊκές συνθήκες και αναπτύσσεται.

Η έντονη μυρωδιά οφείλεται στον κακό αερισμό. Αφήνετε τη πόρτα του παταριού ανοικτή και χρησιμοποιείστε ένα WaterTrap συλλέκτη υγρασίας.

Η ΛΥΣΗ

Ξεκινώντας από ήπιες επεμβάσεις, σας προτείνω να ενημερωθείτε για το Thermoelastic Colour και τις ιδιότητές του. Δεν αποτελεί εφαρμογή θερμομόνωσης αλλά λειτουργεί ως στεγανωτικό εξαφανίζοντας την είσοδο υγρασίας λόγω παλιού χρώματος η οποία παγώνει τον τοίχο. 

Η πλήρης και σωστή και ολοκληρωτική θεραπεία, είναι το Πιστοποιημένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης THERMOSEAL της DuroStick που έχει ήδη πολλές τέτοιες επιτυχημένες εφαρμογές και έχει ΟΡΙΣΤΙΚΑ λύσει τέτοια προβλήματα.

Ενημερωθείτε στο www.thermoseal.gr ενώ είμαστε στη διάθεσή σας και στο 2105516500 (Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης)

Εικόνα Mar Alex

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιο είναι το κατάλληλο υλικό για μόνωση των σχισμών στην (ασκέπαστη) βεράντα και ταράτσα, που σχηματίζονται μεταξύ δαπέδου ( από πλάκες μαρμάρου) και σουβατεπιού πλαϊνού τοιχίου.

Εικόνα yparxeilysi

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη στη σελίδα αυτή και για τη στήριξη που δείχνετε στη νέα προσπάθεια ενημέρωσης από τη DuroStick για τα καθημερινά προβλήματα της κατοικίας. Σε περιπτώσεις σφράγισης του αρμού μεταξύ δαπέδου και σοβατεπί, προτείνεται η χρήση της πολυουρεθανικής μαστίχας Duroflex PU σε λευκό χρώμα.

Μια δεύτερη και ίσως ευκολότερη λύση είναι η χρήση του ελαστομερούς σφραγιστικού και συγκολλητικού πολλαπλών χρήσεων DS POLYMER.