Oι αρμοί των πλακιδίων αλλά και οι σφραγίσεις  ειδών υγιεινής με πλακάκια στο μπάνιο αλλά και λιγότερο στην κουζίνα έχουν πιάσει βρωμιές και μαυρίλα σε μερικά σημεία. Με τι να τα καθαρίσω; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

519

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Το πιο πιθανό είναι ότι ο αρμόστοκος με τον οποίο έχουν αρμολογηθεί οι επενδεδυμένες επιφάνειες στο μπάνιο και στην κουζίνα σας είναι τσιμεντοειδούς βάσης και επίσης είναι πολύ πιθανόν ότι δεν έχει αδιαβροχοποιηθεί ούτε στην αρχή ούτε και αργότερα.  Η συγκέντρωση βρωμιάς στους αρμούς και κάποιες φορές η δημιουργία μαυρίλας - ειδικότερα δε σε σημεία σφράγισης (συνήθως με σιλικόνη) στις επαφές της επένδυσης με είδη υγιεινής (μπανιέρα, νιπτήρας, κ.ά.) αλλά και με τον πάγκο της κουζίνας -  ταλαιπωρεί τους ενοίκους της κατοικίας και απαιτεί τη συνεχή φροντίδα και καθαρισμό τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, επίσης, παρατηρείται αλλαγή στο χρώμα του αρμόστοκου ή και αποχρωματισμός του. Ο καθαρισμός του τσιμεντοειδούς αρμόστοκου μπορεί να γίνει εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1 - Προετοιμασία
Σκουπίστε τα πλακάκια και τους αρμούς με ένα πανί για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνες και ρύπους αλλά και υγρασία που υπάρχει στην επιφάνεια τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ελαφρύ βιοδιασπώμενο καθαριστικό. Σε αντίθετη περίπτωση (χρήσης δραστικών χημικών ουσιών), βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και εσείς φοράτε λαστιχένια γάντια και γυαλιά ασφαλείας.

 

Βήμα 2 – Καθαρίστε τον αρμόστοκο
Ψεκάστε κατά μήκος των αρμόστοκων της επιφάνειας προς καθαρισμό με το βιοδιασπώμενο καθαριστικό, με άλλο καθαριστικό η με διάλυμα χλωρίνης και ζεστού νερού. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε τους αρμούς με σκληρή βούρτσα χωρίς όμως να τους καταστρέψετε. Μετά το τρίψιμο, ξεπλύνετε καλά.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε δραστικά καθαριστικά ή χλωρίνη, εφαρμόστε δοκιμαστικά σε μικρό μέρος επιφάνειας για να διαπιστώσετε αν η χρήση τους προκαλεί φθορές ή αποχρωματισμούς. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, τότε καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε ελαφρά βιοδιασπώμενα καθαριστικά που δεν αποχρωματίζουν τις επιφάνειες επαναλαμβάνοντας 2-3 φορές τον καθαρισμό .

 

Βήμα 3 – Προβληματικά Σημεία.
Επαναλάβετε την εφαρμογή του καθαριστικού σε σημεία με έντονους λεκέδες ή βρωμιά που δεν έχει απομακρυνθεί κατά τον αρχικό καθαρισμό. Αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά περίπου και επαναλάβετε τη διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στο βήμα 2.
 

Αφού έχετε ολοκληρώσει τον καθαρισμό καλό είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο αδιαβροχοποίησης των αρμών ή, ακόμη καλύτερα, του συνόλου  της επιφάνειας της επένδυσής σας εφόσον τα πλακίδια που την απαρτίζουν είναι απορροφητικά.

Χρησιμοποιήστε διάλυμα χλωρίνης με ζεστό νερό ή ειδικό αντιμουχλικό σπρέι για καλύτερα αποτελέσματα, για την απομάκρυνση της μούχλας στα σημεία σφράγισης με σιλικόνη ή άλλου τύπου σφραγιστικό. Αν η απομάκρυνση της μαυρίλας δεν επιτυγχάνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, εξετάστε την απομάκρυνση του παλαιού σφραγιστικού και αντικατάστασή του με νέο αντιμουχλικό σφραγιστικό.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.