Ποιες είναι οι βασικές αρχές για την τοποθέτηση μιας επένδυσης επί μιας οικοδομικής επιφάνειας; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

178

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Πριν τοποθετήσουμε κάποια επένδυση σε μια επιφάνεια θα πρέπει απαραίτητα να σταθμίσουμε μια σειρά από κρίσιμες παραμέτρους και να συμμορφωθούμε με κάποιες βασικές αρχές με στόχο την ολοκλήρωση με επιτυχία της εφαρμογής και τη διασφάλιση μακράς ζωής, χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, φθορές και βλάβες. Ας μιλήσουμε για τις σημαντικότερες από αυτές.

  1. Εξετάζουμε την επιβάρυνση (βάρος - φορτίο) που η επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου επί του οποίου τοποθετείται και ελέγχουμε αν η εφαρμογή επηρεάζει τη στατικότητα του κτιρίου (εντός αποδεκτών ορίων). 
  2. Ελέγχουμε τα υποστρώματα για ύπαρξη σε αυτά υγρασίας εγκλωβισμένης στη μάζα τους και φροντίζουμε ώστε αυτή να έχει απομακρυνθεί πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε περεταίρω ενέργεια.
  3. Ελέγχουμε την καθαριότητα και τη σταθερότητα του υποστρώματος, σε κάθε φάση της επένδυσης και φροντίζουμε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά (καθαριστικά, σταθεροποιητές) να δημιουργούμε ικανοποιητικό υπόστρωμα για να υποδεχθεί το επόμενο στάδιο της εφαρμογής.
  4. Χρησιμοποιούμε υλικά τα οποία – βάσει ελληνικών & ευρωπαϊκών προδιαγραφών – πληρούν τις απαιτήσεις πρόσφυσης, ελαστικότητας και αντοχής, που είναι - κατ’ ελάχιστον - απαραίτητες για την επιτυχή τοποθέτηση της επένδυσης και τη διατήρηση της στο χρόνο.
  5. Εφαρμόζουμε τις διαδικασίες τοποθέτησης των υλικών-προϊόντων, στη βάση οδηγιών που βρίσκονται στη συσκευασία τους η σε τεχνικά έντυπα της παραγωγού εταιρίας.
  6. Φροντίζουμε ώστε τα διάφορα στρώματα της επένδυσης να είναι συμβατά μεταξύ τους (ιδιότητες ελαστικότητας, πρόσφυσης, αντοχής, κ.ά.) ώστε να συμπεριφέρονται ανάλογα σε συστολές και διαστολές που προκύπτουν από την μεταβολή της θερμοκρασίας στον περιβάλλοντα χώρο, τις καταπονήσεις από ταλαντώσεις, δονήσεις ή σεισμό, γήρανση, κ.ά. 
  7. Επιλέγουμε την τελική επένδυση (τύπος, χρώμα, μέγεθος, κ.ά.) με βάση τόσο αισθητικά κριτήρια όσο και τεχνικά. Κριτήρια που αφορούν το χώρο που αυτή τοποθετείται (π.χ. εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, οριζόντια ή κάθετη επιφάνεια,  με μόνιμη ή μη εμβάπτιση στο νερό (πισίνα), υποκείμενη σε έντονη ηλιοφάνεια, παγετό, υγρασία, κ.ά.).

Φροντίζουμε μετά το πέρας των εργασιών να έχουμε διασφαλίσει μέσω αδιαβροχοποίησης των αρμών της επένδυσης, την αποτροπή εισροής υγρασίας ή νερού στα υποστρώματά της, καθώς σε τέτοια περίπτωση δημιουργούνται προβλήματα και φθορές που μειώνουν τη διάρκεια ζωής και καλής λειτουργίας της και σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούν ακόμη και την πλήρη αντικατάστασή της. Επαναλαμβάνουμε την αδιαβροχοποίηση κάθε δύο με τρία χρόνια.    

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.