Τι θα κερδίσω αν μονώσω και στεγανώσω ταυτόχρονα  την ταράτσα μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

261

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Πριν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στη στεγάνωση της ταράτσας, αξίζει να εξετάσουμε την περίπτωση να προχωρήσουμε ταυτόχρονα στη μόνωση της. Μιλάμε λοιπόν για θερμομόνωση – θερμοστεγάνωση της ταράτσας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η απώλεια θερμότητας από ένα χώρο (κατοικία) συντελείται κατά μεγάλο βαθμό (ποσοστό της τάξης του 45%) από την οροφή του χώρου (ταράτσα στην περίπτωση μας).

Η θερμοστεγάνωση της ταράτσας λειτουργεί ως φράγμα για την μεταφορά ενέργειας από και προς τον εσωτερικό χώρο κάτω από αυτή. Κατ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που απαιτείται για την θέρμανση κατά τους ψυχρούς μήνες του χρόνου, ή το δροσισμό κατά τους θερμούς μήνες του χρόνου, των χώρων κάτω από την ταράτσα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν τοποθετείται θερμομονωτική στρώση επάνω από την πλάκα σκυροδέματος (της ταράτσας) τότε αξιοποιείται πλήρως η θερμοχωρητικότητα της πλάκας και περιορίζεται η επίδραση των θερμογεφυρών*

*Μιλώντας για θερμογέφυρες εννοούμε σημεία του σκελετού μιας κατασκευής (κατοικίας ή κτιρίου), με ανύπαρκτη ή μη ικανοποιητική  θερμομόνωση. Από τα σημεία αυτά  έχουμε διαφυγή ή εισροή θερμότητας. Η ύπαρξη θερμογεφυρών σε κάποιο κτίριο επηρεάζει αρνητικά την ενεργειακή απόδοση του.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.