Η ταράτσα μου είναι επενδεδυμένη με πλάκες πεζοδρομίου / κεραμικά πλακίδια / πλάκες Καρύστου ή Πηλίου. Αν θελήσω να την στεγανώσω / μονώσω από πού πρέπει να ξεκινήσω;   - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

236

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω με ακρίβεια από τι αποτελείται το υπόστρωμα (μεταξύ της πλάκας σκυροδέματος και της επένδυσης) και να εξετάσω την πιθανότητα ύπαρξης εγκλωβισμένης υγρασίας σε αυτό. Ένας τρόπος να εξετάσω το υπόστρωμα είναι να αφαιρέσω μερικά (4-5) κομμάτια της επένδυσης που βρίσκονται κοντά σε στις υδρορροές της ταράτσας και κατόπιν να εξετάσω οπτικά και σε αφή το υπόστρωμα. Αν είναι υγρό σε ένα ή περισσότερα σημεία τότε ίσως πρέπει να πάρω την απόφαση να αφαιρέσω συνολικά την παλαιά επένδυση πριν τοποθετήσω τη νέα. Ο έλεγχος για την ύπαρξη υγρασίας στο υπόστρωμα μπορεί να γίνει και με χρήση ειδικού οργάνου (υγρόμετρο). Για να θεωρήσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με εγκλωβισμένη υγρασία, αυτή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 6-8% με βάση τη μέτρηση του οργάνου. Σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι το υπόστρωμα είναι υγρό, πριν προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια, σκόπιμο είναι να ζητήσω τη γνώμη και τη συμβουλή κάποιου ειδικού.

Στη συνέχεια και αφού βεβαιωθώ ότι το υπόστρωμα είναι σταθερό και με ικανοποιητικές ιδιότητες πρόσφυσης προχωρώ στις διαδικασίες τοποθέτησης της επένδυσης που έχω επιλέξει.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.