Αποφάσισα να τοποθετήσω επένδυση στο δάπεδο / τοίχο του υπογείου. Πως θα διασφαλίσω ότι δεν θα έχω προβλήματα (υγρασία, αποκολλήσεις, κ.ά.);  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

180

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η τοποθέτηση επένδυσης (συνήθως από κεραμικά πλακίδια, αλλά πιθανόν και άλλου τύπου επένδυση) στο δάπεδο και στους τοίχους του υπογείου γίνεται όπως και σε κάθε άλλο χώρο της κατοικίας. Ωστόσο, σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο στην υγρασία, εξαιτίας της άμεσης επαφής, τόσο του δαπέδου όσο και της τοιχοποιίας του, με το έδαφος, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να ακολουθήσουμε σωστά όλες εκείνες τις πρακτικές οι οποίες θα διασφαλίσουν το καλό αποτέλεσμα της εφαρμογής και της διατήρησης του στο χρόνο με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Ελέγχουμε τις επιφάνειες για ύπαρξη ρωγμών, ανωμαλιών, διαρροών. Επιδιορθώνουμε τις ζημιές και επιπεδώνουμε όπου είναι αναγκαίο.

Καθαρίζουμε επιμελώς και απομακρύνουμε όλα τα σαθρά υλικά και σκόνες που πιθανόν υπάρχουν στις επιφάνειες. Αφού είμαστε σίγουροι ότι αυτές είναι πλέον σταθερές και στεγνές, επαλείφουμε τρεις στρώσεις τσιμεντοειδούς στεγανωτικού (σταυρωτά), ώστε να εμποδίσουμε την διέλευση της ανερχόμενης από το έδαφος υγρασίας.

Στη συνέχεια, και χρησιμοποιώντας κόλλες (προδιαγραφών C2TE S1 και άνω) και αρμόστοκους υψηλών προδιαγραφών, συγκολλούμε και αρμολογούμε την επένδυση. Σκόπιμο είναι μετά το πέρας της τοποθέτησης να προχωρούμε στην αδιαβροχοποίησή της με ειδικά αδιαβροχοποιητικά προϊόντα.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.