Γιατί μια επένδυση θα πρέπει (ιδανικά) να είναι ελαστική; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

84

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η ελαστικότητα κάποιας επένδυσης αποτελεί συνάρτηση της ελαστικότητας των επιμέρους στοιχείων και υλικών που την απαρτίζουν, αλλά και των σωστών πρακτικών που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη δημιουργία της ή και μετά από αυτή, σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. δημιουργία ή μη κατάλληλων αρμών διαστολής). Η ελαστικότητα της επένδυσης κατά τεκμήριο αφορά λιγότερο τα στοιχεία της (πλακίδια, πλάκες, πέτρες, μάρμαρα, κτλ.) και περισσότερο τα υλικά σύνδεσης και αρμολόγησής τους και βεβαίως τα υλικά που συνθέτουν τα υποστρώματά της. 

Η απαιτούμενη ελαστικότητα για κάποια επένδυση αποτελεί συνάρτηση της ελαστικότητας του βασικού υποστρώματος πάνω στο οποίο τοποθετείται η επένδυση, αλλά και των ταλαντώσεων, δονήσεων και κραδασμών στους οποίους υπόκειται η επένδυση. (διαφορετική ελαστικότητα απαιτείται για επενδύσεις σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, από μέταλλο, από ξύλο, από γυψοσανίδα, από τσιμεντοσανίδα, κτλ.).

Η ελαστικότητα της επένδυσης βοηθά ώστε αυτή να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά – κατά περίπτωση υποστρώματος – σε συστολοδιαστολές και καταπονήσεις και συμβάλλει στην αποφυγή πρόκλησης ζημιών και φθορών όπως ρηγματώσεις, δημιουργία τριχοειδών ρωγμών, αποκολλήσεις στοιχείων της επένδυσης, κ.ά.  

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.