Γιατί η δημιουργία ενός ή περισσοτέρων αρμών διαστολής είναι ζωτικής σημασίας για την επένδυσή μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

102

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ένας αρμός διαστολής αποτελεί μια άρθρωση σχεδιασμένη να απορροφά με ασφάλεια τη διαστολή και συστολή των διαφόρων υλικών κατασκευής που προκαλείται από τις μεταβολές της θερμοκρασίας, να απορροφά τους κραδασμούς πάσης φύσης, να συνδέει διαφορετικά τμήματα μιας κατασκευής μεταξύ τους, να επιτρέπει την κίνηση που οφείλεται σε μετατοπίσεις του εδάφους ή και σε σεισμούς. 

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι προσόψεις των κτισμάτων, οι πλάκες από σκυρόδεμα, και διάφορα άλλα δομικά στοιχεία διαστέλλονται και συστέλλονται, λόγω της εποχιακής διακύμανσης της θέρμανσης και της ψύξης, αλλά και θερμοκρασιακές διακυμάνσεις που οφείλονται σε άλλες πηγές θερμότητας. Η μη ύπαρξη αρμών διαστολής σε οικοδομικές επιφάνειες οδηγεί σε πρόκληση βλαβών και ρηγματώσεων που οδηγούν σταδιακά στην καταπόνηση των επιφανειών και σε ακραίες περιπτώσεις στην καταστροφή τους.

Επίσης, αρμοί διαστολής είναι αυτοί που δημιουργούνται με μοναδικό σκοπό να απομονώσουν την πλάκα σκυροδέματος ή κάποια επένδυσή της από άλλα οικοδομικά στοιχεία όπως π.χ. μια ξύλινη ή μεταλλική αλλά και από σκυρόδεμα κολώνα ή κάποια σωλήνωση. Οι τοίχοι και οι κολώνες δεν συστέλλονται και διαστέλλονται με ανάλογο βήμα όπως η πλάκα σκυροδέματος ή κάποια επένδυση. Αυτό μπορεί να γίνει η αιτία για άσκηση πίεσης στην πλάκα ή την επένδυση με αποτέλεσμα τη ρηγμάτωση ή το σπάσιμο της.

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.