Τι είναι το κοίλο λούκι, που και πώς το δημιουργούμε και ποιά η χρησιμότητά του;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

229

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Στις εξωτερικές επιφάνειες ενός κτιρίου και στη συμβολή οριζοντίων και καθέτων τμημάτων τους κάποιες φορές δημιουργείται η ανάγκη για δημιουργία κατά μήκος τους κοίλης επιφάνειας πλάτους μερικών εκατοστών η οποία εφάπτεται και στις δύο επιφάνειες. Την παρέμβαση αυτή ονομάζουμε ‘κοίλο λούκι’ και την κατασκευάζουμε συνήθως με υλικά τσιμεντοειδούς βάσης, σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύοντάς τα με χρήση υαλοπλέγματος.

Η χρησιμότητα του κοίλου λουκιού αφορά στην απεύθυνση των νερών της βροχής από τα σημεία συμβολής των επιφανειών, εξαιτίας της ευαισθησίας που το σημεία αυτά παρουσιάζουν σε εισροή υγρασίας και πρόκληση ζημιών στα υποστρώματα της επένδυσης. 

Σε κάποιες περιπτώσεις (όπως σε ισχυρές δονήσεις, κραδασμούς ή σεισμό) παρατηρείται αποκόλληση του κοίλου λουκιού συνήθως στο μέρος που αφορά τη συγκόλλησή του στην κάθετη επιφάνεια. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε σφραγίζουμε την περιοχή με ειδικό ελαστικό τσιμεντοειδές κονίαμα ισχυρής πρόσφυσης, διασφαλίζοντας την πλήρη στεγάνωση της περιοχής που έχει παρατηρηθεί η αποκόλληση.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.