Γιατί η επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί κάποιου είδους επένδυση πρέπει να περιέχει την ελάχιστη δυνατή υγρασία; Πως μπορώ να γνωρίζω το ποσοστό υγρασίας που εμπεριέχεται στη μάζα των υποστρωμάτων της επένδυσης; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

75

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η απόλυτη απομάκρυνση της υγρασίας από ένα δομικό στοιχείο δεν είναι πρακτικά εφικτή. Η προσπάθειά μας είναι πάντως να απομακρύνουμε, κατά το μέτρο του δυνατού, την υγρασία από τα υποστρώματα της επένδυσης καθώς ο εγκλωβισμός της σε αυτά, όταν δεν μπορεί να βρει διέξοδο διαφυγής, μπορεί να δράσει ιδιαίτερα βλαπτικά καταστρέφοντάς τα, σε βάθος χρόνου και σε κάποιες περιπτώσεις μειώνοντας ακόμη και την στατική τους επάρκεια και αντοχή (π.χ. με σοβαρή οξείδωση (σκούριασμα) του σιδηρού οπλισμού του υποστρώματος της (αν αυτό είναι πλάκα σκυροδέματος ορόφου κάποιου κτιρίου). Για την απομάκρυνση της υγρασίας από ένα δομικό στοιχείο, σε ικανοποιητικό βαθμό, αρκούν 3-4 ημέρες πλήρους ηλιοφάνειας και σωστού αερισμού της περιοχής στην οποία αυτό βρίσκεται. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλό είναι οι εργασίες να γίνονται κατά τους θερμούς μήνες του έτους.

Το ποσοστό υγρασίας που εμπεριέχεται στη μάζα των υποστρωμάτων της επένδυσης μπορεί να μετρηθεί και με χρήση ειδικού οργάνου που ονομάζεται υγρασιόμετρο, όργανο μετρήσεων & ελέγχου υγρασίας σε δομικά υλικά. Το όργανο αυτό χρησιμοποιείται συνήθως από επαγγελματίες, σε εφαρμογές στις οποίες ο έλεγχος του ποσοστού υγρασίας στο υπόστρωμα είναι απόλυτα κρίσιμος για την επιτυχία της εφαρμογής (π.χ. σε εφαρμογές εποξειδικών δαπέδων).   

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.