Αν η επένδυσή μου είναι από πέτρα, υπάρχει τρόπος να την αδιαβροχοποιήσω ώστε να γυαλίζει ή να μη γυαλίζει;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

9506

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η πέτρα αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό επένδυσης επιφανειών τόσο σε οριζόντιες όσο και σε κάθετες επιφάνειες, σε εξωτερικούς αλλά και σε εσωτερικούς χώρους. Δημιουργεί και υποστηρίζει παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χώρους συνδυαζόμενη με άλλα υλικά, κατασκευές και διακόσμηση, που αποτυπώνουν την αισθητική άποψη και το γούστο του δημιουργού τους.  

Αρκετοί τύποι πετρών είναι πορώδους δομής. Για τη διατήρηση της αισθητικά άρτιας, φυσικής εικόνας τους, χωρίς να βρωμίζουν και να λεκιάζουν, υπάρχει ανάγκη φροντίδας και περιποίησης. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι να αδιαβροχοποιήσουμε τόσο την πέτρα (στοιχεία κατασκευής ή επένδυσης) όσο και τους συνδετικούς αρμούς της.

Αφού λοιπόν καθαρίσουμε καλά την επιφάνεια (της πέτρινης επένδυσης ή κατασκευής), απομακρύνοντας από αυτή σκόνες, σαθρά σημεία και κάθε μορφής υπολείμματα και ρύπους με τη χρήση ειδικών για το σκοπό αυτό ελαφρών καθαριστικών, σε διάλυμα με χλιαρό νερό και υδροβολή, την αφήνουμε να στεγνώσει και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην αδιαβροχοποίησή της.

Η πρόθεσή μας είναι να αδιαβροχοποιήσουμε την επιφάνεια χωρίς να αλλοιώσουμε στο ελάχιστο την αρχική της μορφή και εικόνα, διατηρώντας τη φυσική ομορφιά και τα νερά της άθικτα. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ειδικά αδιαβροχοποιητικά εμποτισμού (σιλοξανικής βάσης ή νανο-μοριακά) τα οποία πληρώνουν (γεμίζουν) τους πόρους της πέτρας αλλά και του συνδετικού υλικού των πέτρινων στοιχείων, χωρίς να δημιουργούν φιλμ. Αυτό δηλώνεται ρητά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος αυτής της κατηγορίας που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε. Εφαρμόζουμε μέχρι κορεσμού, σε μια και μόνο στρώση, ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος. Επαναλαμβάνουμε κάθε δύο με τρία χρόνια αφού ελέγξουμε την επιφάνεια ως προς το αδιάβροχό της ρίχνοντας σε αυτή λίγο νερό και παρακολουθώντας τη συμπεριφορά της (αν το απορροφά, και σε πόσο χρόνο). 

Αν βέβαια επιθυμούμε να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα νερά της πέτρας, τότε έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε διάφανα βερνίκια τα οποία δημιουργούν φιλμ στην επιφάνειά της. Το αποτέλεσμα του φινιρίσματος με διάφανο βερνίκι μπορεί να είναι ματ (δεν γυαλίζει), σατινέ, ή gloss (γυαλιστερό).

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.