Τριχοειδείς ρωγμές στο σοβά της εξωτερικής τοιχοποιίας.  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

3276

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 4/5
Βαθμολογία: 
4
Average: 4 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αν παρατηρήσουμε με προσοχή τις εξωτερικές τοιχοποιίες των κατοικιών και των χώρων μας, θα διαπιστώσουμε ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται σε αυτές τριχοειδείς (πλάτος μικρότερο των 0,9mm) ή άλλες μεγαλύτερου μεγέθους ρωγμές. Η εμφάνισή τους αφορά συνήθως μεγάλα τμήματα της επιφάνειας και για τους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω, η κάλυψη – σφράγισή τους θα πρέπει να γίνει όσο πιο άμεσα και γρήγορα αυτό είναι εφικτό.

Οι τριχοειδείς ρωγμές που παρουσιάζονται στην επιφάνεια του σοβά συνθέτουν δίκτυα με τριχοειδή που έχουν δημιουργηθεί στη μάζα της τοιχοποιίας και λειτουργούν ως αγωγοί μεταφοράς υγρασίας μέσα στην τοιχοποιία, η θερμομονωτική ικανότητα της οποίας μειώνεται δραματικά. Δια μέσω των δικτύων των τριχοειδών, η υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος μεταφέρεται στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας ή και αντίστροφα (όπως η θερμότητα ακολουθεί την κίνηση από ένα θερμό περιβάλλον σε ένα ψυχρό, έτσι και η υγρασία ακολουθεί την κίνηση από ένα περιβάλλον με περισσότερη υγρασία σε ένα περιβάλλον με λιγότερη υγρασία). Κατά την κίνησή της, η υγρασία (υδρατμοί) όταν συναντήσουν ψυχρότερο ή κορεσμένο σε υδρατμούς περιβάλλον, υγροποιούνται και συμβάλλουν στην ανάπτυξη μούχλας και άλλων μικροοργανισμών προκαλώντας βλάβες στις επιφάνειες και επιδεινώνοντας την ‘υγεία’ του περιβάλλοντος των εσωτερικών χώρων.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε όλα αυτά;

Θα πρέπει κατ’ αρχήν να σφραγίσουμε με εύκαμπτο τσιμεντοειδές κονίαμα τις ρωγμές που πιθανόν υπάρχουν στην επιφάνεια, πλην των τριχοειδών. Ανάλογα με το εύρος και το βάθος της ρωγμής υπάρχουν στη διάθεσή μας σειρά εξειδικευμένων προϊόντων σχεδιασμένων για να επιτελούν άριστα το έργο της σφράγισης, ανάλογα με το είδος του προβλήματος. Στη συνέχεια, αφού προετοιμάσουμε κατάλληλα τη επιφάνεια (καθαρισμός, απομάκρυνση σαθρών σημείων, σταθεροποίηση), προχωρούμε στην βαφή της με ειδικά ελαστομερή χρώματα τα οποία στην προδιαγραφή τους φέρουν την ιδιότητα πλήρους κάλυψης των τριχοειδών ρωγμών και το σημαντικότερο της μη επανεμφάνισής τους. (DUROSTICK D-80). Αν επιπλέον της βαφής και ελαστικής σφράγισης της εξωτερικής επιφάνειας της τοιχοποιίας μας επιθυμούμε να της αποδώσουμε και θερμομονωτικές ιδιότητες, υπάρχουν στη διάθεσή μας ειδικές ψυχρές βαφές με ισχυρό δείκτη ανακλαστικότητας της ηλιακής ακτινοβολίας και εκπομπής θερμότητας από τη μάζα τους, οι οποίες επιτελούν με άριστο τρόπο το έργο της βαφής (χρωματισμού), της μόνωσης και της στεγάνωσης ταυτόχρονα (DUROSTICK Thermoelastic Color).

Υπάρχει περίπτωση η εξωτερική όψη της τοιχοποιίας να είναι σε κατάσταση φθοράς που να χρειάζονται πιο εις βάθος ενέργειες αποκατάστασης. Στην περίπτωση αυτή μας προσφέρεται μια επιπλέον λύση η οποία, αν και περισσότερο δαπανηρή σε πρώτη ματιά, διασφαλίζει ωστόσο ότι για πάρα πολλά χρόνια μετά την εφαρμογή της, η επιφάνεια μας θα παραμείνει όχι μόνο στεγανή και με άψογο φινίρισμα αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτική στις πλέον αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, δημιουργώντας στο εξωτερικό περίβλημά της ένα μανδύα προστασίας απαράμιλλης αισθητικής, υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας. Η λύση αυτή αφορά στην εφαρμογή ενός καινοτόμου μοναδικού προϊόντος, ενός ιδιαίτερα ελαστικού σοβά με σύνθεση και ιδιότητες που δίνουν την απόλυτα ενδεδειγμένη λύση για αποκατάσταση και προστασία των εξωτερικών τοιχοποιιών ανεξάρτητα από το επίπεδο φθοράς ή βλάβης τους (MEGAFIX).  Αναβαθμίζει την αισθητική εικόνα της κατοικίας ενώ παράλληλα θωρακίζει την εξωτερική τοιχοποιία με ένα εύκαμπτο μανδύα, με μηδενική απορρόφηση υγρασίας που δεν δημιουργεί τριχοειδείς ή άλλες μεγαλύτερου μεγέθους ρωγμές.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.