Αν η εξωτερική εικόνα του σπιτιού μου είναι πολύ άσχημη, υπάρχει κάποια λύση για να αποφύγω τα μπαλώματα όταν θα το επισκευάσω και θα το βάψω και να φθάσω σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τόσο από αισθητικής όσο και από  πλευράς προστασίας του σπιτιού μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

270

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά κτίσματα (έως και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες και άλλοι χώροι), στα οποία η εξωτερική επιφάνεια από σοβά παρουσιάζει πάρα πολλές ατέλειες και φθορές, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω κακοτεχνιών είτε και τα δύο.

Σαθρά σημεία, απορρόφηση υγρασίας, τριχοειδείς ή  άλλες ρηγματώσεις, στίγματα, εκδορές, αποκολλήσεις, σπασμένες ακμές, εμφανή μπαλώματα, κ.ά. Η εικόνα της επιφάνειας στην οποία αναφερόμαστε είναι κατά γενική ομολογία η εικόνα του σπιτιού μας. Κατ’ επέκταση, η εικόνα αυτή επικοινωνεί μηνύματα για εμάς τους ίδιους, για την επιμέλειά της, για την αισθητική μας, για την οικονομική μας θέση και δυνατότητες. Η εξωτερική εικόνα του σπιτιού μας, όλοι αντιλαμβανόμαστε, επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την εμπορική του αξία και αποτίμησή του, ανεξαρτήτως της μόνωσης που φέρει ή όχι.

Η αντιμετώπιση της εικόνας αλλά και της ουσίας του προβλήματος των εξωτερικών τοιχοποιιών της κατοικίας μας μπορεί να γίνει είτε αποσπασματικά για μέρος της επιφάνειας, είτε για το σύνολό της. Η λύση που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι τέτοια που να αποκαθιστά την αισθητική όψη του κτίσματος, να το προστατεύει από την άμεση επαφή του με τις ενίοτε αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος και βεβαίως να διασφαλίζει τη διατήρησή της για μακρά χρονικά διαστήματα χωρίς προβλήματα και με τις λιγότερες δυνατές φθορές.

Λύσεις υπάρχουν πολλές. Και κάθε μια από αυτές παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Ωστόσο, η εξέλιξη της τεχνολογίας υλικών έχει να επιδείξει υλικά τα οποία με κατάλληλη εφαρμογή είναι σε θέση να διασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα προαναφερθέντα (αισθητική αρτιότητα, απαράμιλλη προστασία, εγγυημένη διάρκεια). Η αναφορά γίνεται σε ρητινούχο ελαστικό σοβά υψηλών προδιαγραφών με ικανότητα πρόσφυσης στον υπάρχοντα σοβά τελικής στρώσης, ικανό να αναβαθμίσει την κατοικία και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την ταυτότητα και τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Προκρίνεται, κατά την άποψη μας, μεταξύ διαφόρων άλλων λύσεων, αποτελεί καινοτόμα ιδέα και εφαρμόζεται με εξαιρετική ευκολία όπως οι απλοί σοβάδες σε μαρμαροσοβά τελικής στρώσης ή και σε βαμμένες με χρώμα επιφάνειες, υπό την προϋπόθεση της απαιτούμενης σταθερότητας του υποστρώματος.    

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.