Μπορώ να βάψω ξύλινες (ή μεταλλικές) επιφάνειες και αντικείμενα με εποξειδικές βαφές; Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

277

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας κατ’ αρχήν ένα διαχωρισμό. Ας εξετάσουμε τα ξύλινα (ή μεταλλικά) δάπεδα ξεχωριστά από άλλα ξύλινα (ή μεταλλικά) αντικείμενα ή κατασκευές.

Η εφαρμογή εποξειδικής βαφής βρίσκει σημαντικές εφαρμογές, μεταξύ άλλων, σε διάφορους τύπους δαπέδων όπως π.χ. πατάρια γραφείων ή πατάρια αποθήκευσης. Είναι παρά πολύ ανθεκτική στο χρόνο, στη χρήση και σε καθαρισμό ή επαφή με οξέα, αλκάλια και γενικά μιλώντας βαριά χημικά καθαριστικά. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής του δαπέδου, δημιουργεί αντί-ολισθηρή επιφάνεια, αναβαθμίζει αισθητικά – αν υπάρχει ανάλογη απαίτηση – το δάπεδο καθώς παρέχει τη δυνατότητα διακοσμητικού χειρισμού του διατιθέμενη σε μεγάλο αριθμό διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων, βάσει χρωματολογίων,  από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε ένα ή περισσότερα ανάλογα με τις απαιτήσεις μας.

Η εφαρμογή εποξειδικής βαφής σε ξύλινα (ή μεταλλικά) διακοσμητικά αντικείμενα σε ξύλινα (ή μεταλλικά) κάγκελα ή δοκούς και σε πάσης φύσης ξύλινες (ή μεταλλικές)  κατασκευές διακοσμεί και προστατεύει, καλύπτει όμως πλήρως (αδιαφανώς) τις επιφάνειες και δεν ενδείκνυται σε περίπτωση που επιθυμούμε να φαίνονται τα νερά και η φυσική απόχρωση του ξύλου στην περίπτωση των ξύλινων επιφανειών. Ωστόσο και για αυτό υπάρχει λύση. Ένα εξίσου ισχυρό εποξειδικό υλικό αποτελεί το αστάρι της εποξειδικής βαφής το οποίο είναι παράλληλα εντελώς διαφανές. Το εποξειδικό αστάρι αποτελεί ιδανική λύση για βαφή ξύλινων επιφανειών με έναν ισχυρό διαφανή υμένα (φιλμ) ο οποίος επιτρέπει την ανάδειξη του φυσικού χρωματισμού και των νερών του ξύλου ενώ παράλληλα προστατεύει αποτελεσματικά την επιφάνεια από την άμεση επαφή με το περιβάλλον και τη φθορά που αυτή η επαφή προκαλεί.

Στη διάθεσή μας υπάρχουν εποξειδικές βαφές οι οποίες περιέχουν στη σύνθεσή τους (ή διατίθενται ως προϊόντα από μόνα τους) ειδικά μεταλλικά ή άλλου τύπου πρόσθετα (fillers), τα οποία δίνουν στο τελικό αποτέλεσμα της βαφής μεταλλική ή άλλη εικόνα και υφή ‘μεταλλάσσοντας’ τα αντικείμενα ώστε να συνθέτουν την εικόνα του χώρου μας στη βάση της αισθητικής μας άποψης και γούστου.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.