Στο καινούργιο σπίτι, στα κεραμικά πλακάκια ή στους γρανίτες έχουν μείνει κατάλοιπα σε όλη τους την επιφάνεια από την τοποθέτησή τους . Πως καθαρίζουμε;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1537

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Μετά το πέρας των εργασιών τοποθέτησης και αρμολόγησης κάποιας επένδυσης με κεραμικά πλακίδια σε τοίχο ή δάπεδο και μετά από είκοσι τουλάχιστον ημέρες θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς την επιφάνεια ώστε να την παραδώσουμε έτοιμη προς χρήση.


Η απομάκρυνση των οικοδομικών καταλοίπων από την επενδεδυμένη επιφάνεια είναι μια απαιτητική εργασία που για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσουμε ειδικά καθαριστικά σχεδιασμένα για συγκεκριμένους τύπους επιφανειών.Τα καθαριστικά αυτά είναι σε θέση να απομακρύνουν από την επιφάνεια υπολείμματα αρμόστοκων, κόλλας πλακιδίων και τσιμέντων που δημιουργούνται κατά τη δημιουργία της επένδυσης. Σε παλαιότερες επιφάνειες, τέτοιου είδους καθαριστικά απομακρύνουν αποτελεσματικά λεκέδες από λάδι, καφέ, ασβέστη, σκουριά, πλαστικά ή ακρυλικά χρώματα, κ.ά.

Προσοχή!  Η εφαρμογή των καθαριστικών αυτού του τύπου (όξινα καθαριστικά) απαιτεί πολύ καλό αερισμό σε περίπτωση που γίνεται σε κλειστούς χώρους. Αν στον  χώρο εφαρμογής υπάρχουν ανοξείδωτα αντικείμενα καλό είναι αυτά να απομακρύνονται πριν την εκκίνηση του καθαρισμού.  Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σκόπιμο είναι για τον καθαρισμό να χρησιμοποιούνται άλλου τύπου ελαφρύτερα καθαριστικά καθώς στην πρώτη περίπτωση διακινδυνεύουμε να παρατηρήσουμε θαμπάδες και οξειδώσεις των ανοξείδωτων επιφανειών.

Στη διάθεσή μας υπάρχουν πλήρως βιοδιασπώμενα, ισχυρά ωστόσο καθαριστικά που είναι σε θέση να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του καθαρισμού με επιτυχία ώστε η εφαρμογή όξινων καθαριστικών να γίνει μόνο σε περιορισμένο εύρος ή και καθόλου αν δεν κριθεί απαραίτητο.

ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ

Σε κάποιες περιπτώσεις τοποθέτησης κάποιας επένδυσης με κεραμικά πλακίδια ή γρανίτες ίσως έχουμε επιλέξει να αρμολογήσουμε με εποξειδικό ή το νέο καινοτόμο ελαστικό αρμόστοκο. Στην περίπτωση αυτή, η απολύτως ικανοποιητική απομάκρυνση των υπολειμμάτων της αρμολόγησης απαιτεί ειδικό καθαριστικό. Η απομάκρυνση των υπολειμμάτων του εποξειδικού αρμόστοκου θα πρέπει να γίνεται πριν τη στερεοποίησή του (20 έως 30 λεπτά μετά το πέρας της αρμολόγησης). Η απομάκρυνση των υπολειμμάτων του εποξειδικού αρμόστοκου μετά την στερεοποίηση τους μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση μηχανικών μέσων.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.