Μου ξεκόλλησε ένα πλακάκι στο μπάνιο / στην κουζίνα. Με τι να το κολλήσω; Πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;   - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

827

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Παρόλο που η τοποθέτηση πλακιδίων γίνεται για να κρατήσει για πάντα … σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει κάποιο πλακάκι να ξεκολλήσει ή ακόμη και να σπάσει/ραγίσει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να απομακρύνουμε το προβληματικό πλακάκι και να το αντικαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν για να μην επεκταθεί η ζημιά, αλλά και για λόγους αισθητικής.

Βήμα 1

Τοποθετούμε ένα στοκαδόρο στην κάτω επιφάνεια του πλακιδίου – εφόσον αυτό είναι εφικτό – και τον κινούμε περιμετρικά σε αυτό έως ότου το πλακίδιο ξεκολλήσει ή σπάσει. Σε περίπτωση που το πλακάκι δεν ξεκολλά, αφαιρούμε τον αρμόστοκο που το συνδέει με τα διπλανά του πλακάκια με χρήση ειδικού εργαλείου για το σκοπό αυτό ή άλλως με χρήση κατσαβιδιού και σφυριού, προσεκτικά ώστε να μην τραυματίσουμε τα διπλανά πλακάκια.

Βήμα 2

Αφού έχουμε αφαιρέσει τον αρμόστοκο περιμετρικά στο πλακάκι τοποθετούμε πάνω του χιαστί μια αυτοκόλλητη ταινία (για να μη γλιστρά το τρυπάνι του δράπανου) και με ένα δράπανο σε χαμηλές στροφές ανοίγουμε τρύπες κατά μήκος της ταινίας.

Κατόπιν αφαιρούμε την ταινία και απομακρύνουμε τα κομμάτια του πλακιδίου αλλά και υπολείμματα κόλλας που πιθανόν έχουν παραμείνει στο υπόστρωμα, χρησιμοποιώντας το στοκαδόρο ή το κατσαβίδι.

Βήμα 3

Τοποθετούμε την κόλλα (υπάρχουν ισχυρές αδιάβροχες κόλλες σε ρευστή μορφή και σε μικρές συσκευασίες που αποτελούν την καλύτερη λύση σε μικρής κλίμακας εφαρμογές).

Βήμα 4

Μετά την παρέλευση λίγων ημερών (1-2) αρμολογούμε περιμετρικά το πλακάκι που αντικαταστήσαμε. Για τέλειο αποτέλεσμα αδιαβροχοποιούμε τον αρμόστοκο που τοποθετήσαμε, ή και όλη την επιφάνεια αν δεν έχει προηγουμένως αδιαβροχοποιηθεί.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.