Η ταράτσα μου έχει παλιά στεγάνωση. Πως θα ελέγξω τη σωστή λειτουργία της;    - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

314

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η ταράτσα έχει παλαιά στεγάνωση με ελαστομερές, τσιμεντοειδές, ασφαλτικό στεγανωτικό. Ο πλέον συνήθης και αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξω την στεγανωμένη επιφάνεια είναι ο οπτικός έλεγχος της επιφάνειας.

Στην ελαστομερή στεγάνωση ελέγχω για την ύπαρξη φουσκωμάτων ή και τραυμάτων (σκισίματα). Στην τσιμεντοειδή στεγάνωση ελέγχω για την ύπαρξη φουσκωμάτων και ρωγμών (σκασίματα). Στην ασφαλτική στεγάνωση (με ασφαλτόπανα) ελέγχω τις ματίσεις (ενώσεις) των ασφαλτόπανων, αν τυχόν έχουν αποκολληθεί, σημειακά η σε μεγαλύτερο μήκος, στα σημεία επικάλυψης των φύλλων (το ένα φύλλο επικαλύπτει το άλλο σε βάθος 10 εκατοστών του μέτρου) κατά την τοποθέτησή τους. 

Και στις τρείς περιπτώσεις στεγάνωσης ελέγχω με ιδιαίτερη προσοχή τα σημεία διακοπής (συνάντηση της στεγάνωσης με βάσεις από κεραίες, κάγκελα, κ.ά.) Στα σημεία αυτά ελέγχουμε για αποκόλληση, φούσκωμα, ρηγμάτωση.

Όταν ή εάν εντοπίσω το πρόβλημα και το εύρος του, προχωρώ στην αποκατάστασή του είτε μόνος μου είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού τεχνίτη. Πριν προχωρήσω σε εργασίες αποκατάστασης ή και αντικατάστασης της στεγάνωσης, αν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να διασφαλίσω ώστε να μην έχει εγκλωβισθεί υγρασία στα υποστρώματα της στεγάνωσης.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.