Κάθε πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να επαναλαμβάνω τη στεγάνωση της ταράτσας μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

190

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Εξαρτάται. Από τον τύπο της στεγάνωσης. Ελαστομερής, τσιμεντοειδής, ασφαλτική, ή άλλου τύπου.

Από την αρχική της τοποθέτηση/εφαρμογή – κατά πόσον έχει γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα στεγάνωσης και τις κατάλληλες διαδικασίες.

Από την κατάλληλη προετοιμασία των υποστρωμάτων της στεγάνωσης.
Από την καταπόνηση που δέχεται η στεγανωτική στρώση. Για παράδειγμα μια στεγανωτική στρώση που υφίσταται ως υπόστρωμα κάποιας επένδυσης (π.χ. κεραμικών πλακιδίων) έχει διάρκεια ζωής πολλαπλάσια από την ίδια στεγανωτική στρώση που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον.

Από το ίδιο το υλικό της στεγάνωσης που σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας (πάντοτε υπό την προϋπόθεση σωστής εφαρμογής του). Τα ελαστομερή στεγανωτικά φέρουν εγγύηση διάρκειας ζωής από λίγα έως οκτώ χρόνια. Τα τσιμεντοειδή στεγανωτικά φέρουν εγγύηση διάρκειας ζωής έως δεκαπέντε χρόνια. Τα ασφαλτικά στεγανωτικά φέρουν εγγύηση διάρκειας ζωής από πέντε έως δέκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση σκόπιμο είναι να κάνουμε έναν οπτικό έλεγχο της στεγάνωσής μας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συνήθως περί τα τέλη του καλοκαιριού. Βλάβες μικρής κλίμακας που πιθανόν εντοπισθούν, είναι δυνατόν να επιδιορθωθούν τοπικά χωρίς να αντικατασταθεί όλη η στεγανωτική στρώση. Σε περιπτώσεις φθοράς της στεγανωτικής στρώσης, πριν προβούμε σε επιδιόρθωσή της, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι (με οπτικό έλεγχό ή άλλα μέσα (π.χ. με χρήση υγρόμετρου)) ότι δεν έχει εγκλωβισθεί υγρασία κάτω από αυτή. Αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί τότε ίσως χρειασθεί να αφαιρέσουμε ένα μεγάλο μέρος της ή και ολόκληρη τη στρώση.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.