Ποιος ο ρόλος της υγρασίας που πιθανόν να βρεθεί εγκλωβισμένη κάτω από τα διάφορα στρώματα μιας επένδυσης; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

165

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Είναι διαπιστωμένο, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων που παρουσιάζεται σε κάποια κτιριακή υποδομή (κατοικία ή επαγγελματικό χώρο) έχει ως φορέα, αφορμή και αίτιο την υγρασία.

Η υγρασία που πιθανόν βρίσκεται εγκλωβισμένη στα υποστρώματα κάποιας επένδυσης ενεργεί καταλυτικά στη διάβρωση και αποσάθρωσή τους. Στην περίπτωση που αυτή είναι εγκλωβισμένη στη πλάκα σκυροδέματος, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λειτουργήσει ως παράγοντας διάβρωσης του σιδηρού οπλισμού της πλάκας (λόγω θεϊκών αλάτων – ενανθράκωσης)  επηρεάζοντας ακόμη και τη στατικότητά της.

Επίσης, η υγρασία λειτουργεί ως φορέας μυκήτων, μικροοργανισμών και μούχλας που με τη σειρά τους διαβρώνουν και αποσαθρώνουν το σκυρόδεμα. Τόσο σε οριζόντιες όσο και σε κάθετες επιφάνειες, η υγρασία επηρεάζει αρνητικά τις μηχανικές αντοχές των δομικών στοιχείων οδηγώντας στη βαθμιαία φθορά και καταστροφή τους. 

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.