Η σωστή επιλογή βαφής για εξωτερική τοιχοποιία. - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

131

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αφού πρώτα έχουμε φροντίσει την επιφάνεια με την κατάλληλη προεργασία για να δεχθεί τη βαφή, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην επιλογή της κατάλληλης βαφής που εφαρμοζόμενη θα ολοκληρώσει το έργο μας.

Η βαφή εξωτερικών επιφανειών είναι μια διαδικασία που συνήθως γίνεται από επαγγελματίες (ελαιοχρωματιστές) και σε αρκετές περιπτώσεις – σε επιφάνειες με σχετικά μεγάλο ύψος – απαιτεί την τοποθέτηση σκαλωσιάς. Άρα, πέραν της δαπάνης για τη βαφή αυτή καθεαυτή, υπάρχουν πρόσθετες δαπάνες που συμπεριλαμβάνουν εργατικά κόστη και ενοίκιο για την τοποθέτηση και διατήρηση της σκαλωσιάς για όσο διάστημα χρειασθεί μέχρι το πέρας των εργασιών.

Η εξωτερική βαφή της επιφάνειας της κατοικίας μας έχει:

  • Αισθητική αξία καθώς αναδεικνύει το προσωπικό μας γούστο και λειτουργεί ως ισχυρό στοιχείο ταυτότητας της κατοικίας μας,
  • Λειτουργική αξία καθώς δημιουργεί μανδύα προστασίας της τοιχοποιίας και κατ’ επέκταση της ίδιας της κατοικίας, προστατεύοντάς την από την άμεση επαφή με το περιβάλλον και τους ρύπους (χημικούς ή άλλου είδους), που πιθανόν βρίσκονται σε αυτό, καθώς και τη διείσδυση υγρασίας στην τοιχοποιία με όποιες πιθανές βλάβες αυτή μπορεί να προκαλέσει.

Με βάση τα παραπάνω, η επιλογή της κατάλληλης βαφής για τις εξωτερικές επιφάνειες του δικού μας σπιτιού είναι μια πάρα πολύ σημαντική υπόθεση! Η σωστή επιλογή προϋποθέτει το απαραίτητο βάθος γνώσης για προϊόντα βαφής που βρίσκονται στη διάθεσή μας. Η ποιότητα της βαφής για χρήση σε εξωτερική επιφάνεια πρέπει να είναι υψηλή ώστε να διασφαλίζεται το άριστο αποτέλεσμα της εφαρμογής της και η διατήρηση αυτού για πολλά χρόνια σε άψογη κατάσταση.

Στην αγορά θα βρείτε πολλά προϊόντα για βαφή εξωτερικών επιφανειών. Αφού ενημερωθείτε για τις επιλογές σας, επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας ακρυλικό χρώμα και το κατάλληλο αστάρι και προχωρήστε άφοβα στην βαφή της επιφάνειας σας. Οι επιλογές σας δεν περιορίζονται στα ακρυλικά χρώματα. Θα βρείτε, επίσης, υψηλής ποιότητας ελαστομερή χρώματα με ισχυρές στεγανωτικές ιδιότητες τα οποία, εκτός της βαφής, επιτυγχάνουν τη δημιουργία στην επιφάνεια στεγανωτικής στρώσης, καλύπτοντας παράλληλα τριχοειδή και μικρορωγμές, αποτρέποντας την επανεμφάνισή τους.

Αν θελήσετε ακόμη κάτι πιο αποδοτικό επιλέξτε βαφή που επιτυγχάνει ταυτόχρονα τρία πράγματα: Βαφή, Μόνωση και Στεγάνωση της επιφάνειάς σας. Αναφερόμαστε σε νέας τεχνολογίας θερμοκεραμικά χρώματα υψηλής ανακλαστικής ικανότητας και εκπομπής της ηλιακής ακτινοβολίας (‘ψυχρά’ χρώματα) που έχουν ανάλογη συμπεριφορά με τα ελαστομερή χρώματα, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως μονωτικά επιφάνειας.  

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.