Γιατί να χρησιμοποιήσω θερμοκεραμικό χρώμα για τη βαφή των εξωτερικών τοίχων της κατοικίας μου;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

149

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τα θερμοκεραμικά χρώματα αποτελούν βαφές μακράς διάρκειας ζωής. Χρησιμοποιούνται ως μονωτικές βαφές σε κατοικίες και κτίρια. Περιέχουν στη σύνθεσή τους κεραμικά μικροσφαιρίδια και κατά την εφαρμογή τους δημιουργούν στην επιφάνεια υψηλής ελαστικότητας μεμβράνη, η οποία καλύπτει με απόλυτο τρόπο τριχοειδείς ρωγμές και μικρορωγμές και δεν επιτρέπει την επανεμφάνισή τους. Η χρήση τους ενδείκνυται σε κάθε περιβάλλον αλλά ειδικότερα σε παράκτια περιβάλλοντα εξαιτίας της υψηλής τους ανθεκτικότητας σε διάβρωση και σε υψηλή αντίσταση στο θαλασσινό αέρα που περιέχει μεγάλες ποσότητες άλατος.

Ως επιλογή για τη βαφή των εξωτερικών τοίχων της κατοικίας ή του κτιρίου σας, παρουσιάζουν σειρά πλεονεκτημάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  • Η μεγάλη διάρκεια στο χρόνο (εξαιτίας της υψηλής τους ελαστικότητας αλλά και του πάχους του υμένα (φιλμ) που δημιουργούν κατά την εφαρμογή τους), ώστε πρακτικά το χρώμα δεν απολεπίζεται και δεν σκάει.
  • Η εξαιρετική τους αντίσταση στη δημιουργία μούχλας και συγκέντρωσης άλλων μικροοργανισμών στην επιφάνειά τους.
  • Η ισχυρή τους πρόσφυση σε κάθε βαμμένη (με την προϋπόθεση να είναι σταθερή) ή άβαφη (νέα) επιφάνεια.
  • Η ελαστικότητά τους και η άριστη συμπεριφορά τους στις συστολές και διαστολές των επιφανειών χωρίς να ρηγματώνονται και να αποκολλώνται.
  • Η ικανότητά τους να διαπνέουν (να είναι υδρατμοπερατά) που πρακτικά σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν τη διείσδυση νερού δια μέσω της επιφάνειάς τους, ενώ επιτρέπουν τη διαπνοή της επιφάνειας. 
  • Η χαμηλή τους περιεκτικότητα σε Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ) – (Volatile Organic  Compounds (VOCs)).
  • Η επιλογή πλήρους γκάμας χρωματισμών και αποχρώσεων, όπως και στα κοινά χρώματα.

Τα κεραμικά μικροσφαιρίδια που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του θερμοκεραμικού χρώματος παρουσιάζουν πολύ υψηλή ανακλαστικότητα στο ηλιακό φως, της τάξης του 90% και εξ’ αυτού μειώνουν τη θερμοκρασία της επιφάνειας, μειώνοντας τη δαπάνη για το δροσισμό των εσωτερικών χώρων για τους θερμούς μήνες του χρόνου και την απώλεια θερμότητας δια μέσω της τοιχοποιίας τους ψυχρούς μήνες του χρόνου εξαιτίας της μονωτικής τους δράσης.   

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.