Τι εννοούμε όταν μιλάμε για χρώματα φιλικά στο χρήστη και στο περιβάλλον;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

122

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η αναφορά σε χρώματα (βαφές) φιλικά προς το χρήστη και το περιβάλλον παραπέμπει συνήθως σε χρώματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ‘Πτητικές Οργανικές Ενώσεις’ (συντομογραφία: ΠΟΕ) ή κατά την αγγλόφωνη ορολογία ‘Volatile Organic Compounds’ (συντομογραφία: VOC). H  χαμηλή περιεκτικότητα σε ΠΟΕ δεν είναι το μοναδικό κριτήριο βάση του οποίου ένα χρώμα χαρακτηρίζεται φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον.  

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) είναι τοξικά αέρια που εκπέμπονται από κάποια στερεά ή υγρά υλικά. Χρώματα, διαλύτες, βερνίκια και βερνικοχρώματα, καθαριστικά, διαβρωτικά, κάποια δομικά υλικά, κ.ά. μπορεί να εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους. Καθώς η συγκέντρωση ΠΟΕ σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι έως και δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή σε εξωτερικούς χώρους, στην προσπάθεια να ελαττωθεί η συγκέντρωσή τους εντός της κατοικίας αλλά και να προστατευθεί το περιβάλλον γενικότερα, αρκετοί καταναλωτές επιλέγουν την χρήση χρωμάτων φιλικών στο περιβάλλον με χαμηλή ή και μηδενική σε κάποιες περιπτώσεις (όπως χρώματα σε μορφή πούδρας) περιεκτικότητα σε ΠΟΕ. 

Η χαμηλή περιεκτικότητα κάποιου χρώματος σε ΠΟΕ το καθιστά πιο ελκτική επιλογή σε σχέση με άλλα χρώματα με υψηλότερη περιεκτικότητα στις συγκεκριμένες ουσίες αναδεικνύοντας παράλληλα την περιβαλλοντική μας ευαισθησία. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν τα φιλικά στο περιβάλλον και στο χρήστη χρώματα συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

• Μειώνουν την παρουσία επιβλαβών αερίων στο σπίτι σας
• Είναι ασφαλή για τα παιδιά, τα κατοικίδια ζώα και άτομα ευαίσθητα σε χημικά.
• Συμβάλουν στην καλύτερη υγεία για εσάς και την οικογένειά σας
• Δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον
• Δεν περιέχουν καθόλου (ή περιέχουν μικρές μόνο ποσότητες) τοξικών συστατικών. 
• Μετά το στέγνωμα, είναι ακίνδυνα για την υγεία.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.