Στις ενώσεις των ξυλοσανίδων του πατώματος έχει 'ανοίξει' ο αρμός. Τι πρέπει να κάνω για να το επιδιορθώσω χωρίς να χαλάσω την αισθητική του;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

896

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 1/5
Βαθμολογία: 
1
Average: 1 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η συναρμογή των ξυλοσανίδων ενός δαπέδου μπορεί να γίνει προβληματική για διάφορους λόγους που πιθανόν να σχετίζονται με την ποιότητα κατασκευής του, τη χρήση του, την παλαιότητά του, δονήσεις και κραδασμούς στους οποίους πιθανόν αυτό να υπόκειται, την ύπαρξη υγρασίας, κ.ά.

Η κακή ή προβληματική συναρμογή έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση (άνοιγμα) των αρμών μεταξύ των σανίδων  στα σημεία επαφής τους με άλλα δομικά στοιχεία όπως τοίχους, κολόνες, κ.ά. σε μέρος ή στο σύνολο της καλυμμένης επιφάνειας του δαπέδου.

Αφού εντοπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο πέραν της αισθητικής αλλοίωσης της εικόνας του δαπέδου, επηρεάζει και τη λειτουργικότητα του (πετσικαρίσματα των σανίδων, τριγμοί, διείσδυση υγρασίας αλλά και βρωμιάς στο υπόστρωμα του δαπέδου, κ.ά.) θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην επιδιόρθωσή του.

Αυτή γίνεται με ειδικά εύκαμπτα σφραγιστικά για την πλήρωση αρμών ξύλινων μερών, με απαραίτητα υψηλή πρόσφυση στο ξύλο στις παρειές (πλαϊνά) του αρμού, ικανά να παραλάβουν τις τάσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή του αρμού χωρίς να αποκολλούνται και να ρηγματώνονται.

Τα υλικά πλήρωσης αρμών ξυλοκατασκευών διατίθενται σε γκάμα αποχρώσεων ξύλου βάσει χρωματολογίου και η επιλογή χρώματος γίνεται ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Υπάρχουν στη διάθεσή μας υλικά που είναι βαμμένα στη μάζα τους ή που λειτουργούν ως αποτελεσματικά υποστρώματα για εφαρμογή βαφής.

Στη συναρμογή ξύλινων κατασκευών με διαφορετικά δομικά στοιχεία όπως στην περίπτωση π.χ. κουφωμάτων παραθύρων ή πορτών, η σφράγιση μπορεί να γίνει με πολυουρεθανικά, ακρυλικά, πολυμερή ή και υλικά τσιμεντοειδούς βάσης.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.