Οι αρμοί στα πλακάκια, στο μπάνιο και στην κουζίνα έχουν βρωμίσει και αλλάξει χρώμα. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

717

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ένα πρόβλημα που όλοι κάποια στιγμή έχουμε αντιμετωπίσει. Μιλώντας ίσως καθ’ υπερβολή θα λέγαμε ότι ανεξάρτητα από το αρχικό χρώμα του αρμόστοκου που έχουμε επιλέξει και τοποθετήσει στην επιφάνεια μας στον τοίχο και πολύ περισσότερο στο δάπεδο, ο αρμός στο τέλος θα τείνει σε κάποια απόχρωση του γκρι εξαιτίας της βρωμιάς που με τον καιρό και την επίδραση υγρασίας του χώρου έχει διεισδύσει στον αρμό.


Το πρόβλημα έχει προκύψει γιατί κατά την αρχική τοποθέτηση της επένδυσης (και ανά διαστήματα 1-2 ετών) δεν γίνεται συστηματική αδιαβροχοποίηση του αρμού που θα τον προφυλάξει κατ’ αρχήν από φθορές (αποκόλληση, αποσάθρωση, αποχρωματισμός του αρμόστοκου) και επίσης θα τον κάνει υδαταπωθητικό και ελαιαπωθητικό ώστε να μην βρωμίζει και να μην αποχρωματίζεται. Η αδιαβροχοποίηση των αρμών (σε αρμολόγηση τους με τσιμεντοειδούς βάσης αρμόστοκους) γίνεται με χρήση ειδικών υγρών εμποτισμού σιλοξανικής βάσης με υψηλή διεισδυτική ικανότητα τα οποία αδιαβροχοποιούν τέλεια τον αρμό ενώ παράλληλα σφραγίζουν τριχοειδείς ρωγμές που πιθανόν έχουν δημιουργηθεί σε αυτόν.

Αν ο αρμόστοκος που χρησιμοποιείται για την σφράγιση του αρμόστοκου είναι εποξειδικής σύστασης ή είναι ο καινοτόμος ελαστικός αρμόστοκος (τσιμεντοειδούς σύστασης), η αδιαβροχοποίησή τους δεν είναι αναγκαία καθώς οι συγκεκριμένοι αρμόστοκοι είναι από τη φύση τους αδιάβροχοι και ελαιαπωθητικοί.Ο καθαρισμός των τσιμεντοειδών αρμόστοκων είναι δυνατόν να γίνει με διάλυμα χλιαρού νερού με χλωρίνη κάτι το οποίο όμως δεν συνίσταται εξαιτίας της επικινδυνότητας της χλωρίνης και της ιδιαίτερα βλαπτικής για την ανθρώπινη υγεία επίδρασης της εισπνοής των ατμών της ή της επαφής της με το δέρμα. Η προτεινόμενη ωστόσο λύση αφορά στη χρήση εξειδικευμένων βιοδιασπώμενων καθαριστικών που αποδεδειγμένα καθαρίζουν τους αρμούς από τη βρωμιά και τους ρύπους που έχουν εισέλθει σε αυτούς.

Αν πρόκειται να προβούμε σε αδιαβροχοποίηση των αρμών, θα πρέπει απαραίτητα να προηγηθεί ο επιμελής καθαρισμός τους. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.