Τα ασημικά στις προθήκες (βιτρίνες) του σαλονιού έχουν θαμπώσει. Τι να κάνω για να τα γυαλίσω; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

422

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Από τα πλέον γνωστά, αγαπητά και όμορφα μέταλλα, το ασήμι δημιουργεί πανέμορφα αντικείμενα που χρήζουν της φροντίδας και προστασίας μας ώστε κάθε στιγμή να αναδεικνύουν την αισθητική τους παρουσία και να ομορφαίνουν το χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Το καθάρισμα και το γυάλισμα των ασημικών γίνεται με ειδικά γυαλιστικά προϊόντα τα οποία επιτυγχάνουν άριστα, εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι πρακτικοί τρόποι για να γυαλίσουμε τα ασημικά μας, μεταξύ των οποίων, η χρήση μαγειρικής σόδας ή οδοντόπαστας.

  • Καθαρισμός με μαγειρική σόδα
    Αν επιλέξουμε μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό των ασημικών, τότε την αναμυγνύουμε με νερό για να σχηματιστεί μία πάστα. Τρίβουμε τα ασημικά με αυτή και ξεπλένουμε. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα μαλακό ύφασμα για το γυάλισμα και στέγνωμα.
     
  •  Καθαρισμός με Οδοντόκρεμα
    Αν επιλέξουμε οδοντόκρεμα για τον καθαρισμό των ασημικών, τότε καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ασημικού με αυτή και μετά το τοποθετούμε σε χλιαρό νερό. Η οδοντόκρεμα μετατρέπεται σε αφρό. Τρίβουμε απαλά και μετά ξεπλένουμε, όπως ακριβώς και με το βούρτσισμα των δοντιών. Αν υπάρχουν περίπλοκα σχέδια στην ασημικά ή επίμονοι λεκέδες τότε χρησιμοποιούμε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να τους απομακρύνουμε.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.