Πώς να 'διώξω' την υγρασία από το χώρο μου; Υπάρχει λύση; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1071

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η παρουσία υγρασίας σε κάποιο εσωτερικό χώρο είναι κάτι φυσικό και αναμενόμενο, καθώς ο αέρας που υπάρχει στο χώρο πάντοτε περιέχει υγρασία σε μορφή υδρατμών. Ο αερισμός του χώρου – η κυκλοφορία του αέρα – αποτελεί φορέα υγρασίας από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα. Ο αέρας του εσωτερικού χώρου υγραίνεται από την αναπνοή αυτών που ζουν σε αυτόν, από το μαγείρεμα, από το σιδέρωμα των ρούχων και εν γένει από πλήθος ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο χώρο.

Η ποσότητα της υγρασίας που θεωρείται ότι είναι ιδανική για λόγους υγιεινής σε ένα κλειστό χώρο είναι της τάξης του 50% (σχετική υγρασία). Η υγρασία μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει φορέα και περιβάλλον ανάπτυξης παθογόνων και βλαβερών μικροοργανισμών, μυκήτων και μούχλας και για το λόγο αυτό καλό είναι να ελέγχεται, ώστε να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο έλεγχος της υγρασίας μπορεί να γίνεται μηχανικά με αφυγραντικές συσκευές όταν αυτές υπάρχουν, μπορεί επίσης να γίνεται με χρήση υδρόφιλων στοιχείων που συγκεντρώνουν την υγρασία απομακρύνοντάς την από το περιβάλλον. (Αυτά θα τα βρείτε ενταγμένα σε ειδικές συσκευές πολλαπλών χρήσεων πολύ εύχρηστες που μάλιστα τοποθετούνται σε χώρους της επιλογής σας (δωμάτια, τροχόσπιτα, σκάφη, ντουλάπες, κ.ά.) και κατά την απουσία μας.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.