Χώροι φύτευσης σε ταράτσα - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1136

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 3/5
Βαθμολογία: 
3
Average: 3 (2 votes)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Χώροι φύτευσης σε ταράτσα


Η δημιουργία χώρων φύτευσης, κινητών ή σταθερών, στην ταράτσα μας πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία, με ιδιαίτερη προσοχή στους σταθερούς χώρους φύτευσης.Για τους κινητούς χώρους φύτευσης (ζαρντινιέρες, γλάστρες, πιθάρια κ.ά.) αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να στεγανοποιούμε την εσωτερική επιφάνειά τους (σε πήλινες, ή τσιμεντένιες κατασκευές), να δημιουργούμε ζώνη αποστράγγισης (με γεωύφασμα και χαλίκι), σε μεγάλες (σχετικά) επιφάνειες να τοποθετούμε πάνω από τη ζώνη αποστράγγισης αντιριζική μεμβράνη. Θα πρέπει να φροντίζουμε ώστε η απορροή του νερού (της βροχής ή του ποτίσματός τους) να συνδέεται με κάποιον τρόπο απευθείας με τα σημεία απορροής της ταράτσας ώστε να μην δημιουργεί γαριάσματα και λεκιάσματα στην επένδυσή μας.

Για πιθάρια, γλάστρες, ζαρτινιέρες από πηλό ή τσιμέντο, η εξωτερική κάλυψή τους με DECOFIN POLYURETHANE  ματ απόδοσης, δίνει την αίσθηση του ‘βρεγμένου’ με αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν επιθυμείτε γυαλιστερή όψη, συνιστάται η χρήση του DECOFIN EPOXY SF, ανανεώνοντάς το κάθε δύο χρόνια σε εξωτερικές επιφάνειες. Στεγανοποιούμε το εσωτερικό κινητών χώρων φύτευσης με στεγανοποιητικό υψηλών απαιτήσεων WATERTANK,D-1 ή D-9 αποτρέποντας έτσι την εκροή αλάτων προς το έξω μέρος.

ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

Η δημιουργία σταθερών χώρων φύτευσης σε μία ταράτσα, ανάλογα με το εμβαδόν του χώρου, είναι μία σύνθετη εφαρμογή στην οποία θα πρέπει να δίνεται η δέουσα προσοχή.Η εφαρμογή που αφορά το σύνολο της επιφάνειας της ταράτσας, (φυτεύσιμοι και μη χώροι) θα πρέπει να είναι ενός τύπου (π.χ. στεγάνωση σε όλη την επιφάνεια ή θερμοστεγάνωση σε όλη την επιφάνεια), διαφορετικά η απόκλιση θερμοκρασιών στο εσωτερικό της πλάκας της ταράτσας εξαιτίας διαφορετικών εφαρμογών στο εξωτερικό της, είναι πιθανόν να δημιουργήσει σκιάσεις και υγροποιήσεις. Η σωστή στεγανοποίηση ή θερμοστεγάνωση της επιφάνειας του φυτεύσιμου χώρου, η δημιουργία ζωνών αποστράγγισης με την κατάλληλη μέθοδο και υλικά (χρήση γεωυφάσματος, στρώσεις με χαλίκι), η ικανοποιητική απορροή της λεκάνης φύτευσης προς τα σημεία απορροής της ταράτσας, η τοποθέτηση αντιριζικής μεμβράνης, η επιλογή των κατάλληλων φυτών, όλα τα παραπάνω αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία του εγχειρήματος και τη διατήρησή του στο χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Στεγανοποιούμε την επιφάνεια με WATERTANK , στεγανωτικό υψηλών προδιαγραφών και μηδαμινής απορροφητικότητας  σε νερό, κατασκευασμένο ώστε να δέχεται μόνιμα φορτία υγρασίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στην υπόλοιπη επιφάνεια της ταράτσας, θερμοστεγανώνουμε την επιφάνεια του φυτεύσιμου χώρου με το σύστημα COOLROOF ή COOLROOF LIGHT  τοποθετώντας ξανά στεγανωτικό WATERTANK στην επιφάνειά του.Δημιουργούμε τους απαραίτητους αρμούς διαστολής και τις κατάλληλες σφραγίσεις όπου αυτό κριθεί απαραίτητο με το πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU {& PRIMER-PU  & DS-265 κορδόνι πλήρωσης αρμών}, της DUROSTICK.

Αν η επένδυσή μας επεκτείνεται στις εξωτερικές παρειές και άνω επιφάνεια των τοιχίων της λεκάνης φύτευσης, φροντίζουμε απαραίτητα για την αδιαβροχοποίηση των αρμών και των στοιχείων της επένδυσης στις επιφάνειες αυτές.Αδιαβροχοποιούμε τους αρμούς κεραμικών πλακιδίων με D-16 , την επιφάνεια και τους αρμούς πλακιδίων, γρανιτών και μαρμάρων με D-29 SPOT FREE , αδιαβροχοποιούμε φυσικές ή τεχνητές πέτρες με RENOLIT  της DUROSTICK.

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.