Πώς φροντίζουμε τα μάρμαρα / γρανίτες του σπιτιού; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

5457

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τα μάρμαρα και οι γρανίτες είναι αναμφίβολα εξαιρετικά υλικά που μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται για την επένδυση τοίχων και δαπέδων με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επειδή όμως και οι δύο αυτές κατηγορίες πετρωμάτων είναι αρκετά πορώδεις έχουν ανάγκη για καθαρισμό, περιποίηση και φροντίδα, ώστε σε κάθε στιγμή να αναδεικνύουν την αισθητική τους και να διακοσμούν ευχάριστα το χώρο στον οποίο είναι τοποθετημένα.

Ο καθαρισμός των μαρμάρινων και των γρανίτινων επιφανειών θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή (ειδικά στις γυαλισμένες επιφάνειες) και με χρήση απαλών καθαριστικών, η χρήση των οποίων δεν θα προκαλέσει βλάβες και φθορές στις επιφάνειες.

Μετά τον επιμελή καθαρισμό της επιφάνειας, η σωστή πρακτική αφορά στην πλήρη αδιαβροχοποίησή της με κατάλληλα αδιαβροχοποιητικά και ελαιαπωθητικά υγρά εμποτισμού σιλοξανικής βάσης, ενέργεια η οποία θα προστατεύσει αποτελεσματικά την επιφάνεια από λέκιασμα από υδαρούς ή λιπαρούς λεκέδες, λεκέδες από λάδι, κρασί, μελάνι, σκουριά, ακαθαρσίες κατοικίδιων ζώων, ατμοσφαιρικούς ρύπους, κ.ά. Κατά την εφαρμογή τους η μικρομοριακή τους σύσταση επιτρέπει την αδιαβροχοποίηση χωρίς αλλαγή στην όψη, ενώ παράλληλα η επιφάνεια δεν γλιστρά.

Στη ‘φαρέτρα’ των αδιαβροχοποιητικών υγρών εμποτισμού έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια μια νέα γενιά ιδιαίτερα αποτελεσματικών υλικών της κατηγορίας αυτής, αδιαβροχοποιητικά προϊόντα νανοτεχνολογίας, τα οποία επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αξιόπιστα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, ιδιαίτερα σε εσωτερικούς χώρους. 

Η τελική φροντίδα των επιφανειών από μάρμαρο που αναδεικνύει τη λάμψη και την αισθητική τους μπορεί να γίνει με εφαρμογή σε αυτές αυτογυάλιστης υγρής παρκετίνης, η οποία δεν δημιουργεί επιφανειακό φιλμ, έχει ευχάριστο άρωμα ενώ αποδίδει στην επιφάνεια αντιστατικές και αντιολισθητικές ιδιότητες.

Στην περίπτωση των αγυάλιστων περισσότερων τύπων μαρμάρων καθώς και μωσαϊκών χρησιμοποιούμε ειδικό καθαριστικό ισχυρής δράσης, το οποίο απομακρύνει με επιτυχία λεκέδες και στίγματα εκεί που τα συνήθη απορρυπαντικά αποτυγχάνουν, χωρίς να αφήνει στάμπες μετά το πέρας του καθαρισμού. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.