Μικροζημιές σε ξύλινα και μεταλλικά αντικείμενα - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1525

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Εμφανής προσβολή από σαράκι (τρύπες & λευκή σκόνη στην επιφάνεια του ξύλου)


Η προσβολή ξύλινης κατασκευής-επιφάνειας από ξυλοφάγα έντομα (τα αποκαλούμε με το γενικό όρο ‘σαράκι’) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλη την κατασκευή. Αν εντοπίσουμε τοπικά  τρύπες στο ξύλο ή πριονίδι, ελέγχουμε συνολικά για ύπαρξη περισσότερων. Καθαρίζουμε την επιφάνεια γύρω από αυτές, εμποτίζουμε μέχρι κορεσμού με ειδικό παρασιτοκτόνο DUROWOOD KILLER  και στη συνέχεια στοκάρουμε φράσσοντας τις με ξυλόστοκο DUROWOOD  της DUROSTICK. Ιδανικά, (αν η επιφάνεια δεν είναι βαμμένη εξωτερικά) εφαρμόζουμε στο σύνολό της συντηρητικό εμποτισμού ξύλου DUROXYL ης DUROSTICK.

Εμφανής σκουριά (ή φούσκωμα) σε σημείο της μεταλλικής επιφάνειας


σκουριά σε μεταλλική επιφάνειαΤρίβουμε καλά την επιφάνεια με σμυριδόπανο ή ατσαλόσυρμα πλακάδων και απομακρύνουμε από αυτή σκουριά, σαθρά σημεία και σκόνες, φουσκωμένα μέρη και κάθε μορφής ξένα σώματα. Στη συνέχεια καθαρίζουμε την επιφάνεια με THINNER 101 της DUROSTICK και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Δημιουργούμε στην επιφάνεια αντιδιαβρωτική στρώση με εφαρμογή σε αυτήν ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΙΝΙΟΥ της DUROSTICK. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία εφαρμόζουμε επιπλέον στρώση ΑΣΤΑΡΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΩΝ  της DUROSTICK. Ακολουθούν δύο επιστρώσεις ριπολίνης νερού ή διαλύτου {DUROLUX AQUA  ή DUROLUX } της DUROSTICK.

 

α. Αποκόλληση (τοπική) σε σημείο ένωσης δύο διαφορετικών μερών ξύλινης κατασκευής
β. Σπασμένο τμήμα ξύλινης κατασκευής


αποκόλληση ξύλινης κατασκευήςΚαθώς όλοι γνωρίζουμε, οι ξύλινες κατασκευές συνήθως αποτελούνται από περισσότερα του ενός μέρη τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με κόλλα, βίδες ή άλλου είδους συνδετικά. Σε αρκετές περιπτώσεις οι συνδέσεις αυτές αποκολλούνται λόγω καταπόνησης και θα πρέπει να τις αποκαταστήσουμε εξ αρχής. Για το σκοπό αυτό θα χρειασθούμε την κατάλληλη κόλλα ανάλογα με τις απαιτήσεις του σημείου της κατασκευής, αλλά και των συνθηκών περιβάλλοντος (κύρια της υγρασίας) που επικρατούν. Για βρεχόμενες ξυλοκατασκευές οι κόλλες DS-205 και D-100 της DUROSTICK, αποτελούν την ιδανική επιλογή για επαγγελματικού επιπέδου εργασίες. Για μη βρεχόμενες ξυλοκατασκευές συνιστάται η DUROSTICK No35 .

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.