Αναβαθμίζουμε τις όψεις του περιβόλου με επίχριση και βαφή - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

927

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 5/5
Βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αναβαθμίζουμε τις όψεις του περιβόλου με επίχριση και βαφή. Τοποθετούμε πέτρινες ή άλλου τύπου επενδύσεις στα τοιχία του περιβόλου


Η θεωρία...
Η αναβάθμιση εξωτερικών χώρων πιθανόν να περιλαμβάνει τον περίβολο που σε κάποιες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένος από τοιχία από σκυρόδεμα, τούβλο, τσιμεντόλιθους ή άλλο υλικό. Πιθανώς να αποφασισθεί το μερεμέτισμα ή η εκ νέου επίχριση των τοιχίων, η βαφή τους ή και η τοποθέτηση σε αυτά επένδυσης (συνήθως) από πέτρινες, τσιμέντινες, ή άλλου είδους πλάκες. Η επίχριση και παράλληλη εξομάλυνση των επιφανειών των τοιχίων μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφόρων τύπων παραδοσιακά ή βιομηχανοποιημένα επιχρίσματα. Η βαφή τους, με προϋπόθεση το αστάρωμα της επιφάνειας, γίνεται με ένα καλής ποιότητας ακρυλικό χρώμα ώστε αυτή να διαρκέσει στο χρόνο με τις λιγότερες δυνατές φθορές.  Η τοποθέτηση επενδύσεων πάσης φύσης καλό είναι να έπεται της στεγανοποίησης των τοιχίων με το κατάλληλο στεγανωτικό, να χρησιμοποιείται καλής ποιότητας συγκολλητικό για την τοποθέτηση των στοιχείων της επένδυσης και βέβαια αυτή να αρμολογείται σωστά και στη συνέχεια να αδιαβροχοποιείται – ιδιαίτερα όσον αφορά στους αρμούς της.   

Η πράξη...
Το μερεμέτισμα υπαρχόντων επιχρισμάτων σε σοβατισμένα τοιχία γίνεται με τον ταχύπηκτο επισκευαστικό σοβά D-32  της DUROSTICK, ενώ για ζημιές που έχουν προχωρήσει σε βάθος, ο σοβάς μίας στρώσης D-42 είναι το κατάλληλο υλικό.Η εκ νέου επίχριση των τοιχίων μπορεί να επιτευχθεί άριστα και με εντυπωσιακά αποτελέσματα φινιρίσματος τελικής επιφάνειας με το ρητινούχο τσιμεντόστοκο για κάλυψη ατελειών έως 20mm, GRANULAR  της DUROSTICK.Η στεγάνωση των τοιχίων που πρόκειται να επενδυθούν, μπορεί να γίνει με D-1  με προσθήκη γαλακτώματος D-20, η συγκόλληση και αρμολόγησή τους (για επενδύσεις από πέτρα) με την ακρυλική κόλλα (που μπορεί επίσης να αρμολογήσει) D-5  της DUROSTICK.Η αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας από πέτρα και των αρμών της, γίνεται άψογα με τη χρήση του αδιαβροχοποιητικού πετρών RENOLIT της DUROSTICK.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.