Αν οι σιδερένιες αναμονές οπλισμού (στην πλάκα της ταράτσας) έχουν σκουριάσει, τι κάνω; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

4081

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η ύπαρξη σκουριάς στις αναμονές οπλισμού στην πλάκα της ταράτσας θα πρέπει να εντοπίζεται και να αποκαθίσταται άμεσα καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος η σκουριά να προχωρήσει σε βάθος και να κάνει μεγάλη ζημιά στον οπλισμό – σε ακραίες περιπτώσεις επηρεάζοντας ακόμη και την στατικότητα της πλάκας.

Σε περίπτωση που εντοπίσουμε σκουριά στις αναμονές, εξετάζουμε αν η σκουριά έχει προχωρήσει σε βάθος απομακρύνοντας με μηχανικά μέσα (π.χ. με λεπτή σπάτουλα, συρματόβουρτσα ή σκαρπέλο) τυχόν σαθρά κομμάτια σκυροδέματος που πιθανόν έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας ενανθράκωσης των επιφανειακών τμημάτων της πλάκας που έρχονται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, απομακρύνουμε από την περιοχή σκόνες, σαθρά και ξένα υλικά. Εφαρμόζουμε με πινέλο σε όλη την (ορατή) επιφάνεια των αναμονών οπλισμού και γύρω από αυτή (1-2cm), αναστολέα διάβρωσης. Εφαρμόζουμε σε δύο επιστρώσεις πάχους 1mm με διαφορά 2-3 ώρες μεταξύ της κάθε επίστρωσης. Στη συνέχεια και αφού η επιφάνεια έχει στεγνώσει εντελώς τοποθετούμε σε αυτή επισκευαστικό ρητινούχο κονίαμα υψηλών προδιαγραφών για την αποκατάσταση των τμημάτων του σκυροδέματος στην περιοχή των αναμονών που ήταν αποσαθρωμένο και έχει αφαιρεθεί κατά την εφαρμογή του αναστολέα διάβρωσης. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.