Μεταλλική (σιδερένια) επιφάνεια με αλλοιωμένη – ξεφλουδισμένη βαφή, με εμφάνιση σκουριάς σε λίγα ή περισσότερα σημεία. Τι πρέπει να κάνω; Ποια είναι η απαραίτητη προεργασία;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

7742

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Είτε εμείς είτε κάποιος άλλος δεν έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή στη συγκεκριμένη επιφάνεια και γι' αυτό το λόγο βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση την οποία περιγράφουμε.

Κατ’ αρχήν, μας απασχολεί αν η επιφάνεια (ή το μεταλλικό μέρος) στην οποία αναφερόμαστε αποτελεί μέρος του φέροντος οργανισμού του κτιρίου (είναι κάποια κολόνα στήριξης ή κάτι άλλο). Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο και η σκουριά που παρατηρούμε έχει προχωρήσει σε απροσδιόριστο βάθος – πράγμα που σημαίνει ότι ίσως έχει επηρεάσει τη στατικότητα του φέροντος οργανισμού-, καλό είναι, πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες αποκατάστασης, να ζητήσουμε τη συμβουλή κάποιου μηχανικού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση απομακρύνουμε από την επιφάνεια παλαιά χρώματα και σκουριά χρησιμοποιώντας μηχανικά μέσα, (σμυριδόχαρτο, ατσαλόσυρμα, συρματόβουρτσα, ξύστρα, σβουράκι, κ.ά.) ή και χημικά διαβρωτικά χρωμάτων. Μετά την προεργασία και αφού έχουμε απομακρύνει από την επιφάνεια σκόνες και άλλα ξένα υλικά και έχουμε διασφαλίσει ότι αυτή είναι καθαρή και στεγνή, εφαρμόζουμε σε αυτή με πινέλο, ρολό ή πιστόλι ‘airless’ επίστρωση με αστάρι μετάλλων ή φυσικού μίνιου αραιωμένου σε ποσοστό 10-15% το οποίο λειτουργεί ως ισχυρό αντιδιαβρωτικό της επιφάνειας. Αφού η επιφάνεια στεγνώσει καλά προχωρούμε στην βαφή της με χρώμα της επιλογής μας.

Αν σκοπεύουμε να καλύψουμε την επιφάνεια με εποξειδική βαφή, τότε στην προετοιμασμένη, όπως αναφέραμε παραπάνω επιφάνεια, εφαρμόζουμε το εποξειδικό αστάρι της βαφής και κατόπιν τη βαφή.

Προσοχή: Για την κάθε εφαρμογή βαφής, οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι απολύτως καθαρές και στεγνές.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.