Τα σιδερένια κάγκελα των παραθύρων του υπογείου έχουν σκουριάσει. Δεν θέλω να τα αλλάξω ακόμη. Τι να κάνω για να αντέξουν όσο περισσότερο γίνεται; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

949

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σε ένα χώρο που συνήθως αναπτύσσεται πολύ υγρασία, όπως είναι ένα υπόγειο, είναι πολύ πιθανό τα κάγκελα από σίδηρο να έχουν πιάσει σκουριά. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο συχνός έλεγχος είναι απαραίτητος καθώς ο σίδηρος οξειδώνεται (σκουριάζει) γρήγορα και με μεγάλη ευκολία.Συνήθως τα μεταλλικά κάγκελα φέρουν κάποιο είδος βαφής. Εξετάζουμε με προσοχή τις σιδηρές επιφάνειες για να εντοπίσουμε προβλήματα της βαφής (απολέπιση, αποχρωματισμό, κ.ά.). Εξετάζουμε για φουσκώματα της βαφής που πιθανόν να κρύβουν από κάτω σκουριά που έχει φουσκώσει. Αφού έχω σχηματίσει πλήρη εικόνα της κατάστασης προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες.

  1. Καθαρίζουμε τα κάγκελα και απομακρύνουμε από αυτά σκόνες, λάδια και πάσης φύσης ρύπους. Αν υπάρχει κατεστραμμένη βαφή, ή φουσκωμένη ή εμφανής σκουριά, την απομακρύνουμε τρίβοντας με σμυριδόπανο ή συρματόβουρτσα, ή εφαρμόζοντας αφαιρετικό χρωμάτων.
  2. Στη συνέχεια προβαίνουμε σε επανακαθαρισμό με χρήση διαλυτικού για να απομακρύνω τα υπολείμματα και τις σκόνες από το τρίψιμο. Αμέσως μετά στεγνώνουμε καλά.
  3. Σε περιπτώσεις που έχουμε πολλές σκουριές στις επιφάνειες αλλά και σε περιπτώσεις με λιγότερες σκουριές (για λόγους προφύλαξης) εφαρμόζουμε μίνιο στο σύνολο της επιφάνειας των κάγκελων.
  4. Αφού το μίνιο έχει στεγνώσει καλά εφαρμόζουμε αντιδιαβρωτικό αστάρι μετάλλων. 
  5. Κατόπιν και αφού έχει στεγνώσει το αστάρι, εφαρμόζουμε ριπολίνη σε χρώμα της επιλογής μας, σε δύο χέρια.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.