Τα ξύλινα κάγκελα της βεράντας ή της περίφραξης του κήπου μου. Να τα βάψω με χρώμα ή να τα περάσω με βερνίκι;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

3999

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Εάν έχετε ένα ξύλινο φράχτη ή ξύλινα κάγκελα στη βεράντα σας και αποφασίσετε να τα περιποιηθείτε και να φροντίσετε την όψη τους, θα πρέπει να αποφασίσετε μεταξύ της χρήσης βερνικιού (διαφανές) και χρώματος. Αρκετοί παράγοντες μπορεί να καθορίσουν τι θα επιλέξετε τελικά.

Χρώμα

Μπορεί να αποφασίσετε να βάψετε φράχτη ή τα κάγκελά σας αν η ξυλεία τους είναι παλιά και αν έχει ζημιές που θα κρυφτούν από το χρώμα, ή αν υπάρχουν ήδη άλλες παλαιές στρώσεις χρώματος. Δεν είναι σκόπιμο να εφαρμόσετε διαφανές ή ημιδιαφανές βερνίκι πάνω σε χρώμα καθώς η ημιδιαφανής ή διαφανής υφή του δεν έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα νερά και την υφή του ξύλου, καθώς αυτά είναι ήδη καλυμμένα. Αν επιλέξετε να βάψετε με χρώμα, οι επιλογές αποχρώσεων και χρωματισμών είναι πρακτικά απεριόριστες.
 

Βερνίκι
Το ‘πέρασμα’ με βερνίκι πρέπει να γίνει σε άβαφο ξύλο. Αν οι ξύλινες επιφάνειές σας είναι ήδη βαμμένες ή χρωματισμένες, θα πρέπει να αφαιρέσετε την παλαιά βαφή με γυαλόχαρτο ή με χημικά μέσα για να επιτύχετε την πραγματική απόδοση-απόχρωση του νέου βερνικιού που έχετε επιλέξει. Το βερνίκι διαπερνά το ξύλο περισσότερο από ότι το χρώμα, έτσι, ένα βερνικωμένο ξύλο διατηρεί την απόχρωσή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να ξεφλουδίζει ή να φουσκώνει.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.