Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία της βαφής - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

722

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 3.3/5
Βαθμολογία: 
4
Average: 3.3 (3 votes)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία της βαφής


  • Θα πρέπει να παρασκευάζουμε ή να έχουμε στη διάθεσή μας έτοιμη παρασκευασμένη ποσότητα χρώματος ικανή για την ολοκλήρωση της βαφής του συνόλου μίας ενιαίας επιφάνειας, ώστε να αποφεύγουμε την περίπτωση δημιουργίας διχρωμιών ή ματίσεων σε αυτήν μετά το πέρας της εφαρμογής.Βεβαίως θα πρέπει επιπλέον, η ολοκλήρωση της βαφής μίας ενιαίας επιφάνειας να γίνεται σε μία μόνο εφαρμογή.
  • Η αναλογία αραίωσης του χρώματος με νερό ή διαλύτη θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθεί τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του χρώματος. Σε διαφορετική περίπτωση επηρεάζονται αρνητικά ιδιότητες, όπως: η καλυπτικότητα και η πρόσφυση του χρώματος.
  • Η βαφή μίας επιφάνειας περιλαμβάνει απαραίτητα την προεργασία που γίνεται στο υπόστρωμά της καθώς η καλή κατάσταση του υποστρώματος (σταθερότητα, πρόσφυση, καθαριότητα, επιπεδότητα) στοιχεία που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία της εφαρμογής, επηρεάζουν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και τη διατήρησή της στο χρόνο, με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα.
  • Αν το υπόστρωμα είναι ασταθές, το ίδιο ασταθή θα είναι και όποια επιπλέον στρώματα εφαρμογών (βαφής στην περίπτωσή μας) γίνουν πάνω σε αυτό. Η εφαρμογή θα κινδυνεύει κάθε στιγμή να πάθει ζημιά και θα χρειασθεί τοπική ή ολική αποκατάσταση. Φροντίζουμε να δημιουργούμε πάντοτε σταθερά υποστρώματα πριν την εφαρμογή βαφής σε αυτά.
  • Αφού έχουμε απομακρύνει σαθρά σημεία και σκόνη, παλαιές μη σταθερές βαφές, ή άλλα ξένα σώματα, ασταρώνουμε με ειδικά αστάρια, ώστε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στη βαφή της επιφάνειας.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.