Υλικά και εφαρμογή - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

158

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τα υλικά και η σωστή εφαρμογή τους

Η επισκευή και αποκατάσταση ενός προβλήματος που εμφανίζεται στο κτίριο ή την κατοικία μας, από τη στιγμή που αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με αυτό, έχει μία σειρά από στάδια που πρέπει να ακολουθήσει κανείς ώστε αυτή να ολοκληρωθεί επιτυχώς και το αποτέλεσμά της να διαρκέσει στο χρόνο και τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο. Στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε άλλη ενότητα αυτού του οδηγού.

Η ενασχόλησή μας με το αντικείμενο για πολλά χρόνια, μας έχει αναδείξει ένα σημαντικό θέμα που σε αρκετές περιπτώσεις έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρότερων ή μεγαλύτερων αστοχιών της επισκευής και αποκατάστασης και διάψευση των προσδοκιών που κάποιος μπορεί να έχει από αυτή. Το θέμα αφορά στη σωστή επιλογή κατ’ αρχήν των υλικών επισκευής –θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί– και βεβαίως στο θέμα της μη τήρησης των ενδεδειγμένων τρόπων εφαρμογής του υλικού, στο οποίο θα αναφερθούμε σε αυτό το άρθρο.

Η δημιουργία κάθε νέου προϊόντος, η εμπειρία που αποκτάται από τη χρήση του καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπορικής του ζωής, αλλά και η γενικότερη τεχνογνωσία της παραγωγού εταιρίας του προϊόντος, συνθέτουν το βέλτιστο προτεινόμενο τρόπο χρήσης και εφαρμογής του, θέματα και παρατηρήσεις που αφορούν καλές και κακές πρακτικές εφαρμογής, θέματα ασφαλείας κατά την εφαρμογή και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και μετά από αυτήν.
Οι παραπάνω πληροφορίες αναγράφονται ευκρινώς στη συσκευασία των προϊόντων, συμπεριλαμβάνονται σε ειδικά έντυπα και οδηγούς της εταιρίας, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, παρέχονται επίσης, εφόσον ζητηθούν, ως τεχνική συμβουλή από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης, σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα θέλαμε να σας προτείνουμε:

  • Πριν αποφασίσετε για την επισκευαστική λύση που θα ακολουθήσετε για το πρόβλημα που σας απασχολεί, βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει σωστή διάγνωση του προβλήματος όσον αφορά το πρόβλημα αυτό καθεαυτό, τα αίτια που το έχουν προκαλέσει και τη δυνατότητα εξάλειψης ή μετριασμού τους ώστε να γίνουν οι σωστές επιλογές αποκατάστασης.
  • Αν έχετε την οποιαδήποτε αμφιβολία για το θέμα αυτό ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Εμείς στη DUROSTICK θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.
  • Αποφασίστε για τη σειρά των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθούν.
  • Σταθμίστε καιρικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που πιθανόν να δυσκολέψουν την επισκευή ή και να οδηγήσουν σε αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμά της.
  •  Επιλέξτε προσεκτικά τα υλικά/προϊόντα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για την επισκευή.
  • Εξετάστε τις συμβατότητες εφαρμογής με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το σημείο/στοιχείο που πρόκειται να επισκευασθεί.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάζετε να επικοινωνείτε με την εταιρία που παράγει ή εμπορεύεται το προϊόν.

 

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης

  • Στις οδηγίες προφύλαξης που αναφέρονται στη συσκευασία

  • Στους πιθανούς περιορισμούς χρήσης που αναφέρονται στη συσκευασία
  • Στην καταλληλότητα του υποστρώματος εφαρμογής και στην κατάλληλη προετοιμασία του
  • Στις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες γενικότερα (π.χ. βροχή, αέρας, παγετός) που επικρατούν ή πρόκειται να επικρατήσουν από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες μετά την εφαρμογή. Σε κάποιες περιπτώσεις η αρχική εφαρμογή ίσως κριθεί σκόπιμο να αναβληθεί για κάποιο διάστημα
  • Στις ενέργειες που καλείστε να κάνετε στο διάστημα αυτό (π.χ. διαβροχή, σκέπασμα της επιφάνειας επισκευής κ.ά.)
  • Στην προβλεπόμενη αραίωση με νερό ή άλλο πρόσθετο βελτιωτικό υγρό, την οποία δεν πρέπει να υπερβαίνουμε γιατί ‘αδυνατίζουμε’ το υλικό
  • Στον ‘ανοιχτό χρόνο’ εφαρμογής του υλικού (στο χρόνο δηλαδή που το υλικό είναι και παραμένει εργάσιμο)
  • Στις μηχανικές ή άλλου τύπου καταπονήσεις που εκτιμάτε ότι πρόκειται να δεχθεί το υλικό (π.χ. κραδασμούς, δονήσεις, πολύ υψηλές θερμοκρασίες κ.ά.)
  • Στη δημιουργία αρμών διαστολής-συστολής και κατάλληλων σφραγίσεων (όπως προβλέπεται), ώστε να προστατεύσουμε την εφαρμογή από καταπόνηση & φθορά
  • Σε προστασία όπου αυτό είναι δυνατόν και κρίνεται σκόπιμο από την υγρασία κυρίως

Αν ο τρόπος επισκευής που προτείνει ή εφαρμόζει κάποιος αντιβαίνει τις οδηγίες χρήσης και εφαρμογής του προϊόντος, τότε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής θα είναι αμφίβολο τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς τη διάρκειά του.

Πλήρη παρουσίαση και οδηγίες χρήσης θα βρείτε στο Εγχειρίδιο Σύγχρονης Δόμησης καθώς και στην ιστοσελίδα  της DUROSTICK στη διεύθυνση www.durostick.gr

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία καλέστε την Τεχνική Υποστήριξη στο 210 55 16 500 ή στείλτε μας το email σας στό technical@durostick.gr

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.