Φροντίδα ξύλινων & μεταλλικών κατασκευών - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

830

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Φροντίζουμε τις σταθερές ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές (κάγκελα, πέργκολες, πόρτες, παράθυρα, κασώματα κ.ά.)


Η θεωρία...
Η ανακαίνιση κάποιου εξωτερικού χώρου περιλαμβάνει σίγουρα σταθερές ή κινητές κατασκευές συνήθως από ξύλο ή μέταλλο που είτε βρίσκονται στο χώρο είτε τοποθετούνται εκ νέου. Η αρχική φροντίδα ή η αποκατάσταση υπαρχόντων κατασκευών αποτελεί σημαντικό στάδιο της ανακαίνισης. Σε ξύλινες κατασκευές που πρόκειται να βαφούν με χρώμα ή βερνικόχρωμα είναι πολύ σημαντικό να προηγείται η φροντίδα τους με παρασιτοκτόνο (αν υπάρχει ανάγκη για απομάκρυνση σαρακιού ή άλλων ξυλοφάγων εντόμων), στη συνέχεια να στοκάρονται πιθανές ρωγμές ή οπές και ύστερα να τοποθετείται το κατάλληλο υπόστρωμα. Η φροντίδα της ξύλινης επιφάνειας μπορεί να γίνει με τη χρήση συντηρητικού εμποτισμού ξύλου και αν το επιθυμούμε να συνεχίσουμε με τοποθέτηση σε αυτήν του βερνικοχρώματος της επιλογής μας.Η φροντίδα των μεταλλικών επιφανειών νέων ή παλαιότερων προϋποθέτει αρχικά την απομάκρυνση της σκουριάς (αν υπάρχει), αλλά και παλαιότερων φθαρμένων βαφών (για παλαιές επιφάνειες). Στη συνέχεια και αφού η επιφάνεια καθαρισθεί σωστά και στεγνώσει εντελώς, τοποθετούμε σε αυτήν το κατάλληλο προστατευτικό (αντισκωριακό) υπόστρωμα και τέλος βάφουμε με ριπολίνη της επιλογής μας. Αν οι κατασκευές φέρουν βάσεις οι οποίες διακόπτουν υπάρχουσα ή νέα επένδυση, τότε, θα πρέπει απαραίτητα αυτές να σφραγίζονται ώστε να μηδενίζεται η πιθανότητα διείσδυσης υγρασίας από τα σημεία αυτά.

Η πράξη...
Αντιμετωπίζουμε προσβολή των ξύλινων επιφανειών από σαράκι και ξυλοφάγα έντομα με τη χρήση του παρασιτοκτόνου DUROWOOD KILLER της DUROSTICK. Σφραγίζουμε ρωγμές και οπές με τον ακρυλικό ξυλόστοκο νερού DUROWOOD . Πριν βάψουμε εφαρμόζουμε ως υπόστρωμα (βάσης διαλύτου ή νερού), ΒΕΛΑΤΟΥΡΑ της DUROSTICK. Στη συνέχεια, βάφουμε με ριπολίνη DUROLUX  (βάσης διαλύτου ή νερού αντίστοιχα). Εναλλακτικά, μπορούμε να εφαρμόσουμε στην ξύλινη επιφάνεια συντηρητικό εμποτισμού ξύλου DUROXYL  (βάσης διαλύτου ή νερού).
Αν το επιθυμούμε για λόγους επιπλέον προστασίας, αλλά και διακόσμησης, εφαρμόζουμε στην επιφάνεια βερνίκι (βάσης διαλύτου ή νερού) της επιλογής μας DUROLAC  ή MARINER . Η αδιαβροχοποίηση της ξύλινης επιφάνειας μπορεί να γίνει και με NANO PROOF WOOD DS-350. Επίσης, η φροντίδα επίπλων ‘teak’ ή τύπου ‘teak’ γίνεται με TEAK OIL της DUROSTICK. Για τις μεταλλικές επιφάνειες και μετά την απομάκρυνση από αυτές της σκουριάς, καθαρίζουμε επιμελώς με THINNER 101  και όταν αυτό στεγνώσει, εφαρμόζουμε ΑΣΤΑΡΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ  ή αν πρόκειται για αλουμινένιες ή γαλβανισμένες επιφάνειες εφαρμόζουμε ΑΣΤΑΡΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ  της DUROSTICK.Κατόπιν, βάφουμε την επιφάνεια με ριπολίνη DUROLUX  της DUROSTICK. Σφραγίζουμε τα σημεία διακοπής ξύλινων ή μεταλλικών βάσεων με το ελαστομερές σφραγιστικό και συγκολλητικό για ξύλινες επιφάνειες DUROWOOD DS-POLYMER ή με το πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού πρώτα εφαρμόσουμε στις επιφάνειες προς σφράγιση το κατάλληλο αστάρι πρόσφυσης PRIMER-PU της DUROSTICK.

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.