Θερμοστεγάνωση ταράτσας - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1289

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 3.7/5
Βαθμολογία: 
4
Average: 3.7 (3 votes)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Θερμοστεγανώνουμε την ταράτσα με τα σύστηματα COOLROOF ή COOLROOF LIGHT


Η πολύ σημαντική διαδικασία ταυτόχρονης μόνωσης και στεγάνωσης (θερμοστεγάνωσης) της ταράτσας μας με την οποία επιτυγχάνουμε σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση ή το δροσισμό των υποκείμενων εσωτερικών χώρων (δωματίων), μπορεί να έρθει σε πέρας με επιλογή ενός εκ των συστημάτων COOLROOF ή COOLROOF LIGHT της DUROSTICK.Παράλληλα, η θερμοστεγανωτική στρώση προστατεύει την πλάκα του σκυροδέματος της ταράτσας από τη φθοροποιό επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.Όταν η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται επάνω από την πλάκα σκυροδέματος, τότε αξιοποιείται στο ακέραιο η θερμοχωρητικότητά της και περιορίζεται η επίδραση των θερμογεφυρών.

Σύμφωνα με μελέτη της Ομάδας Μελετών Κτιριακού Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής, Τομέα Φυσικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις τέσσερις κλιματικές ζώνες της Ελλάδας, το Σύστημα Θερμοστεγάνωσης COOLROOF της DUROSTICK, συμβάλλει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και δροσισμό σε ποσοστά της τάξης του 15% και 25% αντίστοιχα.Σε συνδυασμό με θερμομονωμένη τοιχοποιία και θερμομονωτικά κουφώματα επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για κλιματισμό και θέρμανση έως και 60%.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Οι λύσεις COOLROOF & COOLROOF LIGHT προσφέρουν:

  1. Την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, η οποία συμπίπτει με τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει μετά τη διαδικασία θερμομόνωσης και αφορά στη θέρμανση ή το δροσισμό των υποκείμενων στη θερμοστεγανωμένη επιφάνεια, εσωτερικών χώρων του κτιρίου.
  2. Την αισθητική αναβάθμιση της επιφάνειας, η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσει νέες λειτουργικές χρήσεις (νέοι χώροι) στη διάθεση του ιδιοκτήτη του κτιρίου ή της κατοικίας.
  3. Tην υψηλή ευκαμψία της τελικής επιφάνειας εφαρμογής, κατ’ επέκταση την ελαχιστοποίηση (πρακτικά το μηδενισμό) της πιθανότητας εμφάνισης ρωγμών προκαλούμενων από τις συστολοδιαστολές των επιφανειών, ή ταλαντώσεις του κτιρίου στο οποίο έχει γίνει η εφαρμογή.
  4. Την εξαιρετική στεγανοποίηση της επιφάνειας εφαρμογής που αποτρέπει κατά απόλυτο τρόπο την εισροή υγρασίας στα υποστρώματα της εφαρμογής.
  5. Τη ‘θωράκιση’ της κατασκευής έναντι των φθορών που προκαλούνται σε αυτήν από την άμεση επαφή της με το εξωτερικό περιβάλλον του κτιρίου, ειδικότερα δε, της περιοχής της ταράτσας που αποτελεί την πλέον εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα επιφάνεια του κτιρίου.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ;

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι τα πλεονεκτήματα που απορρέουν και από τις δύο λύσεις είναι εφάμιλλα τόσο όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας όσο και την προστασία που παρέχουν στο κτίριο που αυτά εφαρμόζονται. Η απαίτηση για δημιουργία ρύσεων (κλίσεων προς τους αγωγούς απορροής υδάτων (υδρορροές)) στην ταράτσα, αν αυτές δεν υπάρχουν ή δεν είναι οι κατάλληλες, είναι ο κύριος λόγος για να επιλέξουμε την ολοκληρωμένη λύση COOLROOF, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι έχουμε διασφαλίσει ότι το βάρος (κυριολεκτικά) της λύσης αυτής δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τη στατικότητα του κτιρίου.     
Σε κάθε άλλη περίπτωση η λύση που ακούει στο όνομα COOLROOF LIGHT προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη καθώς παρουσιάζει μία σειρά πλεονεκτημάτων που την κάνουν πιο ελκυστική.

  • Είναι οικονομικότερη ως λύση (υλικά & εργατικό κόστος).
  • Είναι ταχύτερη όσον αφορά στο χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της.
  • Περιορίζει την εργοταξιακή αναστάτωση (λιγότερα υλικά, ευκολότερη παρασκευή στο σημείο της εφαρμογής).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
H πρόσθετη φόρτιση (πρόσθετο βάρος) της λύσης COOLROOF κυμαίνεται από 70-100Kg/m2 υπολογισμένη σε δημιουργία κλίσεων της τάξης του 1-1,5%, σε ταράτσα 100-150m2. Η εφαρμογή της λύσης COOLROOF LIGHT προσθέτει βάρος από 10-14Kg/m2 στην κατασκευή.

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.