Τι πρέπει να γνωρίζω πριν επιλέξω το χρώμα της επένδυσης  (πλακίδια) που πρόκειται να κάνω στην ταράτσα μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

366

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η ταράτσα είναι ο χώρος της κατοικίας που είναι περισσότερο εκτεθειμένος από άλλους χώρους της, μεταξύ άλλων, σε έντονη ηλιοφάνεια. Ειδικότερα, κατά τους θερινούς μήνες του χρόνου οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στην επιφάνεια μιας ταράτσας εκτεθειμένης στον ήλιο μπορεί να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 60οC.

Η θερμότητα που συσσωρεύεται στην πλάκα της ταράτσας είναι πολύ μεγάλη και, μεταδιδόμενη προς τα κάτω, θερμαίνει τους κλειστούς χώρους κάτω από την ταράτσα, αυξάνοντας τις απαιτήσεις ενέργειας για το δροσισμό τους. Επιπλέον, η μεγάλη απόκλιση επιφανειακών θερμοκρασιών της πλάκας της ταράτσας μεταξύ ημέρας και νύχτας εντείνει το φαινόμενο των συστολοδιαστολών της πλάκας και της επένδυσής της (πλακίδια, πλάκες, μάρμαρο, πέτρα) και πιθανόν να προκαλέσει ζημιές (ρηγματώσεις αρμών, αποκολλήσεις, κ.ά.).

Η επιλογή επένδυσης τα στοιχεία της οποίας φέρουν απαλά χρώματα συμβάλλει στον μετριασμό του φαινομένου ανόδου της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς η απορροφητικότητα ηλιακής ακτινοβολίας που αυτά παρουσιάζουν είναι κατά πολύ μικρότερη από ότι στα σκούρα χρώματα. Αν λοιπόν η ταράτσα δεν προβλέπεται να έχει κάποιου είδους σκίαση (τέντες, πέργκολες, κ.ά.) τότε είναι σκόπιμο να επιλέγουμε επένδυση με απαλά χρώματα.   

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.