Τι πρέπει να γνωρίζω για τα σημεία στήριξης των ξύλινων ή μεταλλικών κάγκελων (ή άλλων κατασκευών) στην περίμετρο της ταράτσας μου, ή σε άλλα σημεία της; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

820

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τα σημεία διακοπής της επένδυσης με βάσεις από ξύλινα, αλουμινένια, μεταλλικά κάγκελα είναι πολύ ευαίσθητα όσον αφορά στην εισχώρηση υγρασίας στο υπόστρωμα της επένδυσης. Τα αρνητικά αποτελέσματα της εισχώρησης γίνονται πολύ σύντομα ορατά σε ζημιές που προκαλούνται στα στηθαία και τα κούτελα της ταράτσας και που μπορεί να είναι αποκολλήσεις και αποσαθρώσεις σοβάδων (επιχρισμάτων), αποχρωματισμοί και απολεπίσεις βαφών, κ.ά.

Επειδή ο βαθμός συστολής και διαστολής διαφορετικών υλικών είναι διαφορετικός (αποκλίνει κατά πολύ), αυτό δημιουργεί υψηλές καταπονήσεις (ιδιαίτερα σε υψηλές συστολοδιαστολές) μεταξύ υλικών όπως ξύλο ή μέταλλο και π.χ. κεραμικών πλακιδίων και μαρμάρων. Ένας αρμόστοκος, όσο καλός και αν είναι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αστοχήσει σε τέτοια σημεία. Για το σκοπό αυτό τα σημεία διακοπής μεταξύ διαφορετικών υλικών (π.χ. βάση κάγκελου με επένδυση ταράτσας) σφραγίζονται με ειδικά, πολύ ελαστικά, σφραγιστικά όπως οι πολυουρεθανικές μαστίχες οι οποίες μπορούν να απορροφήσουν με επιτυχία τις τάσεις που αναπτύσσονται στα σημεία αυτά χωρίς προβλήματα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.