Έχει η (εξωτερική) θερμοστεγάνωση διάρκεια στο χρόνο; Θα μου βγάλει ζημιές και πόσο σύντομα; Είναι εύκολη η αποκατάστασή τους και πόσο θα μου κοστίσει; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

325

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η διάρκεια της εφαρμογής (θερμοστεγάνωσης) στο χρόνο, όπως άλλωστε και κάθε οικοδομικής εφαρμογής, αποτελεί συνάρτηση των υλικών που έχουν επιλεγεί, της σωστής συνεργασίας μεταξύ τους και της σωστής εφαρμογής τους βάσει προδιαγραφών των προϊόντων αλλά και του συστήματος που έχει επιλεγεί.

Η στεγανωτική στρώση και οι απορροές (λούκια) θα πρέπει να ελέγχεται περιοδικά (στην αρχή του φθινοπώρου και μετά το τέλος του χειμώνα), για πιθανές αστοχίες ή εμπλοκές (βουλώματα). Αν βρεθούν τέτοιες, τότε αυτές θα πρέπει να επισκευάζονται άμεσα και σωστά (σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ίσως χρειασθεί να αντικατασταθεί όλη η στεγανωτική στρώση ή μεγάλο μέρος της).

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε τη διείσδυση ύδατος στο υπόστρωμα της θερμοστεγάνωσης. Η διάρκεια της θερμοστεγάνωσης αυξάνεται εντυπωσιακά (έως και για διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο) σε περίπτωση που επί της στεγανωτικής στρώσης έχει τοποθετηθεί κάποιου είδους επένδυση η οποία την προστατεύει από άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και κυριότερα από την επίδραση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας.

Η αποκατάσταση των βλαβών είναι μια εύκολη υπόθεση αν η βλάβη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο κάτι που μπορούμε να διασφαλίσουμε με προληπτικό έλεγχο. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποκατάσταση των βλαβών πιθανόν να αποδειχθεί από λιγότερο ή περισσότερο δαπανηρή ανάλογα με το εύρος του προβλήματος – σε κάποιες περιπτώσεις ίσως απαιτηθεί η ολική αντικατάσταση της θερμοστεγάνωσης.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.